Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Πολυτεχνείο αγώνα και ανατροπής-Μαζική και μαχητική ήταν η διαδήλωση σωματείων και συλλόγων την Δευτέρα 15/11 ενάντια στον ερχομό της τρόϊκας

politexnio_site.gif
. 
Μαζική και μαχητική ήταν η διαδήλωση σωματείων και συλλόγων την Δευτέρα 15/11 ενάντια στον ερχομό της τρόϊκας από το Πολυτεχνείο.
- Εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την Τρίτη 16/11 στο Πολυτεχνείο
- Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην πορεία της 17 Νοέμβρη.
 
Αγωνιστικά ξεκίνησε ο φετινός τριήμερος εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με την μεγάλη διαδήλωση σωματείων και συλλόγων ενάντια στον ερχομό της τρόϊκα. Λίγο μετά τις 6.00 μ.μ. χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι ξεκίνησαν από την πύλη του Πολυτεχνείου και με παλμό και πυκνά μπλοκ πορέυτηκαν μέσω Σταδίου πρός το Υπ. Οικονομικών και τη Βουλή.
fl3.gifΜάχιμο χαρακτήρα αποκτά εκ των πραγμάτων το φετινό Πολυτεχνείο. 37 χρόνια μετά την εξέγερση, η σύγχρονη χούντα της αγοράς, της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ που έχουν βάλει στο «γύψο» τα εργατικά δικαιώματα και ανάγκες, σχεδιάζουν τα νέα μέτρα και μνημόνια. Η τρόϊκα ΕΕ-ΔΝΤ ήρθε την Δευτέρα 15 Νοέμβρη για να «μας πάρει νέα μέτρα» σε συνεργασία με την αντιλαϊκή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Την Τρίτη 16 Νοέμβρη στις 6.00 η ΑΝΤΑΡΣΥΑ διοργανώνει μεγάλη πολιτική εκδήλωση μέσα στο χώρο του Ε.Μ. Πολυτεχνείου, στο αμφιθέατρο ΜΑΧ. Εκδήλωση για να συζητήσει με τον κόσμο τα νέα καθήκοντα που προκύπτουν μετά τα θετικά αποτελέσματα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στις εκλογές και τις αυξημένες απαιτήσεις στους αγώνες για την ανατροπή του κοινωνικού μεσαίωνα κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ και ΔΝΤ.
Το ΝΑΡ, η νΚΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλούν σε μαζική συμμετοχή στη μεγάλη πορεία της 17 Νοέμβρη (προσυγκέντρωση στις 2.30 μ.μ. στην Πλ. Κλαυθμώνος) που φέτος παίρνει το χαρακτήρα μιας μεγάλης αντικυβερμητικής, αντι-ΕΕ και αντιΔΝΤ διαδήλωσης.
Αντίστοιχες πορείες και εκδηλώσεις θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη, αλλά και άλλες μεγάλες πόλεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: