Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Συγχαρητήρια μηνύματα στο ΚΚΕ από όλο τον κόσμο !


Συγχαρητήρια μηνύματα από πλήθος κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων κατέφθασαν τις τελευταίες μέρες στην έδρα της ΚΕ τουΚΚΕ σχετικά με το θετικό εκλογικό αποτέλεσμα που σημείωσε το Κόμμα στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της περασμένης Κυριακής.
Χαιρετιστήρια μηνύματα απέστειλαν: Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας,Ενιαίο Μέτωπο Εργαζομένων Ρωσίας,Κόμμα Εργατών Βελγίου,ΑΚΕΛ Κύπρου, Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας (Μαρξιστικό), Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας, Ενωση Κομμουνιστών Ουκρανίας, Κόμμα Ιταλών Κομμουνιστών, ΚΚ Λουξεμβούργου, Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία, Αλγερινό Κόμμα για τη Δημοκρατία και το Σοσιαλισμό, Κομμουνιστικό Κόμμα Αυστραλίας, ΚΚ Δανίας, ΚΚ Σουηδίας, Κόμμα Κομμουνιστών του Μεξικού, Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας.
Αλγερινό Κόμμα για τη Δημοκρατία και το Σοσιαλισμό
Το Αλγερινό Κόμμα για τη Δημοκρατία και το Σοσιαλισμό (PADS) επιχαίρει για την ξεκάθαρη αύξηση των ποσοστών του ΚΚΕ διαπιστώνοντας «τους καρπούς της μάχης ενάντια στον οπορτουνισμό και τη σοσιαλδημοκρατία» με την ευχή αυτά τα αποτελέσματα να ενθαρρύνουν «όλους τους κομμουνιστές του κόσμου στο πλαίσιο της καθοριστικής πάλης για την ανατροπή του καπιταλισμού και την εγκαθίδρυση μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας».
Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας επισημαίνει πως το εκλογικό αποτέλεσμα αντανακλά «την κρίση νομιμοποίησης που περνούν τα αστικά κόμματα στην Ελλάδα», καθώς και ότι έχουν «χρεοκοπήσει ο οπορτουνισμός και η τακτική της συνεργασίας, όπως υλοποιείται στο ΣΥΡΙΖΑ». Σημειώνει πως το εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει ότι μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα τα τμήματα της εργατικής τάξης που έχουν αποφασίσει να απορρίψουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια υποδούλωσης της Ελλάδας.
Κόμμα Εργατών Βελγίου
Το Κόμμα Εργατών Βελγίου βλέπει το εκλογικό αποτέλεσμα ως συνέπεια «σκληρής οργανωτικής μαζικής δουλειάς του επαναστατικού κόμματός σας, της πολιτικής γραμμής του και τακτικής, που συνδέει την πάλη μέσα σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης με τη μόνη πιθανή προοπτική σε όφελος του λαού, το σοσιαλισμό - κομμουνισμού».
ΑΚΕΛ
Το ΑΚΕΛ Κύπρου συγχαίρει το ΚΚΕ επισημαίνοντας ότι «το αποτέλεσμα συνιστά ένα σημαντικό βήμα για την περαιτέρω εδραίωση του Κόμματος στην πολιτική ζωή της Ελλάδας και για τη διεύρυνση της επιρροής των θέσεων του ΚΚΕ.
Η αύξηση των ποσοστών του ΚΚΕ, που έφτασε σχεδόν στο 11%, σαφέστατα αποτελεί μεγάλη επιτυχία για το Κόμμα. Θέλουμε να ευχηθούμε επιτυχία στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, καθώς και στους επερχόμενους αγώνες που θα κληθείτε να δώσετε».
Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας
Το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας συγχαίρει τους κομμουνιστές της Ελλάδας, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), τις άλλες ταξικές οργανώσεις και όλους τους εργαζόμενους της Ελλάδας για την επιτυχία στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη 2010. Σημειώνει πως, δεδομένου ότι αυτές οι εκλογές είχαν εμφανή πολιτικό χαρακτήρα και διεξήχθησαν στο φόντο σκληρών ταξικών αγώνων ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, ενάντια στην αστική κυβέρνηση της χώρας και τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (ΕΕ, ΔΝΤ κ.ά.) που τη στηρίζουν, δεδομένου ότι αυτή η επιτυχία εκφράζει τη συνειδητή ταξική στήριξη των εργαζομένων προς τις θέσεις των κομμουνιστών, η επιτυχία του ΚΚΕ δείχνει ότι:
Οι εργαζόμενοι στήριξαν όχι τόσο τη δριμεία κριτική και τις υποσχέσεις, αλλά πρώτα και κύρια την πραγματική πάλη με την οποία οι εργαζόμενοι της Ελλάδας ανατάραξαν το 2010 όλη την Ευρώπη.
Ο εργαζόμενος λαός δε στήριξε απλά τους ηγέτες του Κόμματος, αλλά την πραγματική ένωση των ταξικών οργανώσεων, πυρήνας των οποίων είναι το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ.
Ο λαός στήριξε τη βασική προγραμματική υπόσχεση των κομμουνιστών να αξιοποιήσουν τους εκλεγμένους συμβούλους για την οργάνωση της ακόμη πιο πλατιάς μελλοντικής πάλης των εργαζομένων.
Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας σημειώνει: «Σας συγχαίρουμε για την επιτυχία σας στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές. Τα αποτελέσματα που συγκεντρώσατε επιβεβαιώνουν τη σωστή κατεύθυνση του αγώνα σας για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Είμαστε ευτυχείς που η γραμμή των αρχών του κόμματός σας έλαβε τη στήριξη των εκλογέων. Με συντροφικούς χαιρετισμούς».
Ενιαίο Μέτωπο Εργαζομένων Ρωσίας
Το Ενιαίο Μέτωπο Εργαζομένων Ρωσίας (ΡΟΤ ΦΡΟΝΤ) χαιρετίζει «τους εργαζόμενους και όλους τους συνειδητούς πολίτες της Ελλάδας» που συσπειρώθηκαν στη «Λαϊκή Συσπείρωση» και προσθέτει: «Παρ' ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας και η ηγεσία της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ενωσης εφαρμόζουν σκληρή αντιδραστική πολιτική ενάντια στα ζωτικά συμφέροντα του λαού, οι κομμουνιστές της Ελλάδας και το ΠΑΜΕ κατάφεραν σε συνθήκες εξάπλωσης της κρίσης και της επίθεσης του κεφαλαίου να συσπειρώσουν σημαντικές δυνάμεις γύρω από το κόμμα. Οι πολυάριθμες κινητοποιήσεις που οργανώσατε, τα συλλαλητήρια και οι απεργίες στήριξαν και ενίσχυσαν το αγωνιστικό πνεύμα των εργαζόμενων της Ελλάδας, ενέπνευσαν τους λαούς των άλλων χωρών.
Η ΚΕ του ΡΟΤ ΦΡΟΝΤ εύχεται ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες σε όλους τους συντρόφους που αγωνίζονται για τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού, για τη λαϊκή εξουσία».
Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας (Μαρξιστικό)
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας (Μαρξιστικό) θεωρεί ότι τα εκλογικά αποτελέσματα του ΚΚΕ είναι αποτέλεσμα των αγώνων που δόθηκαν από το κόμμα, μαζί με το ΠΑΜΕ και άλλες μαζικές οργανώσεις ενάντια στα μέτρα λιτότητας της ΕΕ και του ΔΝΤ που εφαρμόστηκαν από την κυβέρνηση του σοσιαλδημοκρατικού ΠΑΣΟΚ. Στην ανακοίνωσή του εκφράζει τη βεβαιότητα ότι τα αποτελέσματα που πέτυχε το ΚΚΕ «μπορούν να ενδυναμώσουν ακόμα περισσότερο το Κόμμα και να βοηθήσουν στην εντατικοποίηση της πάλης ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης».
Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας υπογραμμίζει ότι το υψηλό εκλογικό ποσοστό «ήταν αποτέλεσμα της γεμάτης αυτοθυσία δουλειάς των μελών και στελεχών του ΚΚΕ, της ΚΕ του, κάτω από την καθοδήγηση της οποίας μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν πολυπληθείς δραστηριότητες, διαδηλώσεις, απεργίες, στη διάρκεια των οποίων έφθασαν σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους οι προγραμματικοί στόχοι και οι ρεαλιστικές προτάσεις των κομμουνιστών».
Ενωση Κομμουνιστών Ουκρανίας
Η Ενωση Κομμουνιστών Ουκρανίας (ΕΚΟυ) αναφέρει η εκλογική επιτυχία για το ΚΚΕ «ήρθε ως αποτέλεσμα της επίμονης, μακροχρόνιας, καθημερινής πάλης του Κόμματος για κινητοποίηση της εργατικής τάξης, των πλατιών λαϊκών δυνάμεων όχι μόνο για την απόκρουση, αλλά και για την αντεπίθεση ενάντια στην ενιαία επίθεση στα βασικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες της εργατικής τάξης, που εξαπέλυσαν το μονοπωλιακό κεφάλαιο στην Ελλάδα, το πολυεθνικό κεφάλαιο και οι διεθνείς κρατικές ενώσεις».
Κόμμα Ιταλών Κομμουνιστών
Το Κόμμα Ιταλών Κομμουνιστών υπογραμμίζει ότι η επιτυχία του ΚΚΕ «είναι ακόμη πιο σημαντική δεδομένης της πτώσης όλων των άλλων ελληνικών πολιτικών δυνάμεων και της σημαντικής αύξησης της αποχής».
Κομμουνιστικό Κόμμα Λουξεμβούργου
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Λουξεμβούργου θεωρεί πως τα εκλογικά αποτελέσματα αποτελούν «σαφή απόδειξη ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είναι η μόνη πολιτική δύναμη που δείχνει το δρόμο για έξοδο από τη βαθιά κρίση του καπιταλιστικού συστήματος. Ολα τα άλλα κόμματα - το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ. ή η αποκαλούμενη αριστερά - αποδεικνύουν ότι αποτελούν μέρος του πολιτικού και οικονομικού συστήματος. Ωστόσο, η λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη μπορεί να βρεθεί μόνο στη διάλυση του καπιταλισμού, με τον τερματισμό της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας, σοσιαλιστικής. Οι κομμουνιστές του Λουξεμβούργου είναι περήφανοι που στέκονται στο πλευρό σας σε αυτό το δρόμο».
Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία
Ο Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία σημειώνει ότι η επιτυχία των υποψηφίων του ΚΚΕ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είναι «καρπός της μάχης χωρίς συμβιβασμούς που δίνει το Κόμμα ενάντια στα πλήγματα που δέχονται οι κοινωνικές κατακτήσεις, της μάχης για την κοινωνική πρόοδο και το σοσιαλισμό». Καταλήγοντας αναφέρει: «Η επιτυχία σας ενισχύει τους Γάλλους κομμουνιστές που παραμένουν πιστοί στο μαρξισμό - λενινισμό στους δικούς τους δύσκολους αγώνες».
Κομμουνιστικό Κόμμα Δανίας
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Δανίας κρίνει πως το αποτέλεσμα «αναμφισβήτητα δείχνει πως ενισχύονται τα επαναστατικά και κομμουνιστικά κόμματα στην επιρροή των μαζών σε στιγμές κρίσης όταν στέκονται σταθερά στην γραμμή της ταξικής πάλης με σωστή τακτική και στρατηγική γραμμή, κινητοποιώντας τους εργαζόμενους και τα ευρύτερα στρώματα στην κατεύθυνση της αντιπαράθεσης με την κυρίαρχη καπιταλιστική τάξη και τα δεξιά και αριστερά του κόμματα, όχι μόνο ενάντια στις άμεσες συνέπειες της κρίσης αλλά και με το όραμα της αντικατάστασης ενός σάπιου καπιταλιστικού συστήματος με το προηγμένο σύστημα του μέλλοντος, το σοσιαλισμό».
Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας στο μήνυμά του αναφέρει: «Συγχαίρουμε το ΚΚΕ για την επιτυχία του στις εκλογές του Νοέμβρη. Ο αγώνας σας και η ενίσχυση του ΚΚΕ εμπνέει και δυναμώνει και τους κομμουνιστές στη Σουηδία. Η επιτυχία του ΚΚΕ θα αναδειχθεί και στην εφημερίδα μας "Proletaren"».
Κομμουνιστικό Κόμμα Αυστραλίας
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Αυστραλίας βλέπει το εκλογικό αποτέλεσμα του ΚΚΕ ως ένδειξη πως οι εργαζόμενοι έχουν αρχίσει να ετοιμάζονται για την αντεπίθεση της εργατικής τάξης που είναι η μόνη απάντηση ικανή για να παλέψει η χώρα και να ξεφύγει από τη μέγκενη της καπιταλιστικής κρίσης και να ανοίξει ο δρόμος για μία λαϊκή κυβέρνηση που θα υπερασπιστεί, θα αποκαταστήσει και θα διευρύνει τα λαϊκά δικαιώματα». Το μήνυμά του καταλήγει με την ευχή προς το ΚΚΕ για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες «προς όφελος του ελληνικού λαού για πραγματική δημοκρατία, πρόοδο και σοσιαλισμό».
Κόμμα Κομμουνιστών του Μεξικού
Το Κόμμα Κομμουνιστών του Μεξικού εκφράζει «αδερφικούς χαιρετισμούς στο σύνολο του ΚΚΕ και τις ταξικές αντιμονοπωλιακές δυνάμεις για τα αποτελέσματα που κέρδισαν στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη, με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης». «Γνωρίζουμε πόσο δύσκολες ήταν οι συνθήκες, με την εχθρική καμπάνια του κεφαλαίου, της σοσιαλδημοκρατίας και του οπορτουνισμού, ενάντια στο ΚΚΕ. Και για αυτό δίνουμε μεγαλύτερη αξία στην αύξηση του ποσοστού σας, αδελφό κόμμα» σημειώνει και καταλήγει ότι «ο δρόμος δεν πρέπει να είναι η υποταγή και η υιοθέτηση άλλων θέσεων πλην των ξεκάθαρων μαρξιστικών - λενινιστικών».
Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας απευθύνει «αγωνιστικούς χαιρετισμούς και συγχαρητήρια για τη θεαματική νίκη στις πρόσφατες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα» σχολιάζοντας ότι το εκλογικό αποτέλεσμα του ΚΚΕ «αποδεικνύει την αυξανόμενη επιρροή του κόμματος μεταξύ των πολιτών της Ελλάδας, που αναγνώρισε το Κόμμα ως το μόνο Κόμμα της Αριστεράς στην Ελλάδα το οποίο μάχεται για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού».

Πηγή: ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: