Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Περιφερειακή παράταξη ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ: Συνάντηση εργασίας με τη ΔΕ του ΤΕΕ στη Λάρισα

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ «ΟΧΙ» ΚΑΙ ΤΑ «ΝΑΙ» ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

Με τη Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας-Τμήμα Κεντρικής και δυτικής Θεσσαλίας είχε συνάντηση ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κώστας Πουλάκης, επικεφαλής του περιφερειακού αυτοδιοικητικού συνδυασμού “Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας”, συνοδευόμενος από την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Ελένη Αναστασοπούλου-Μίχη και τους υποψήφιους συμβούλους Δανάη Κολτσίδα και Γεράσιμο Μπετσιμέα. Παρουσιάζοντας τις προτάσεις του συνδυασμού, ο Κ. Πουλάκης στάθηκε ιδιαίτερα στα μεγάλα “όχι” και στα μεγάλα “ναι” της “Θεσσαλίας της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας”, δηλαδή όπως επεσήμανε «λέμε ΟΧΙ στην εκτροπή του Αχελώου αλλά ΝΑΙ στα μικρά φράγματα που αξιοποιούν τα τοπικά ,θεσσαλικά νερά και που κοστίζουν λιγότερο από τον Αχελώο ενώ παρέχουν την ίδια σχεδόν ποσότητα νερού (500εκ.κυβικα).
Παράλληλα, επειδή δεν υπάρχουν οικολογικές αμφισβητήσεις μπορούν να χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να πραγματοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο συνδυασμός λέει ΟΧΙ στην ενέργεια από το λιγνίτη αλλά ΝΑΙ στις ήπιες και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (αιολική, ηλιακή, γεωθερμική κτλ). Λέμε ΟΧΙ στους Μεσογειακούς αλλά λέμε ΝΑΙ σ ’έναν αθλητισμό που δε διοργανώνει πάρτι για τα μεγάλα συμφέροντα και προωθεί την εμπορευματοποίηση αλλά προάγει την αρμονική ανάπτυξη της νεολαίας, την ευγενή άμιλλα και την ειρήνη. Τέλος, λέμε ΟΧΙ στα μεταλλαγμένα όμως λέμε ΝΑΙ στα ποιοτικά, παραδοσιακά προϊόντα ονομασίας προέλευσης».
Ο πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΕ Τμήμα Κ-Δ Θεσσαλίας κ. Ντίνος Διαμάντος ανέπτυξε τις θέσεις του Επιμελητηρίου, διαπιστώνοντας ότι υπάρχουν σε πολλά ζητήματα συμπτώσεις με τις θέσεις του συνδυασμού αλλά και δυνατότητες συντονισμού κι εκεί όπου είναι αποκλίνουσες. Γενικά τόσο η αντιπροσωπεία του συνδυασμού όσο και τα μέλη της Δ.Ε. του ΤΕΕ θεώρησαν ειλικρινή και εποικοδομητική τη συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: