Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Λαϊκό μέτωπο η απάντηση στην επίθεση

Πλανάται πλάνην οικτράν όποιος πιστεύει ότι τα μέτρα, που έχουν ήδη ληφθεί στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης και με πρόσχημα την κακή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, δε θα συνοδευτούν από νέα, ακόμα πιο επαχθή για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού. Σε όσα ήδη εφαρμόζονται, τσακίζοντας το εργατικό λαϊκό εισόδημα, μέσω των άγριων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και δικαιώματα χρόνων με τις σαρωτικές ανατροπές στο Ασφαλιστικό και τα Εργασιακά, αναμένεται να προστεθούν νέα.
Κατ' επιταγήν της πλουτοκρατίας, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε αγαστή συνεργασία με την ευρωένωση των μονοπωλίων, το ΔΝΤ και φυσικά τη βοήθεια της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., βαδίζει ακάθεκτη στην εφαρμογή και νέων αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων, προαποφασισμένων στο πλαίσιο των αναδιαρθρώσεων που έχει ανάγκη η άρχουσα τάξη για να διασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή κερδοφορία σε συνθήκες κρίσης και να αντεπεξέλθει στον οξυμένο ανταγωνισμό.
Ηταν απολύτως ειλικρινής ο υπουργός Εργασίας όταν δήλωσε τις προάλλες πως τα αντιασφαλιστικά και αντεργατικά μέτρα δεν επιβλήθηκαν απ' την τρόικα με το «πιστόλι στον κρόταφο», αλλά αποτελούν «επιλογές του ΠΑΣΟΚ (...) πριν το μνημόνιο».
Υπάρχουν κι άλλα προαποφασισμένα που η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα θα βρουν μπροστά τους το φθινόπωρο. Η «Πράσινη Βίβλος για τις συντάξεις» της ΕΕ, υπαγορευμένη απ' τα μονοπώλια μέχρι τελείας, ξεκαθαρίζει ότι δεν αρκούν οι ανατροπές που έχουν συντελεστεί, ζητάει κι άλλες! Νέα μέτρα ζητάει και η τρόικα και τα συνομολογεί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ! Αγρια φοροεπιδρομή, μέτρα που θα πλήξουν κι άλλο το εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων, λουκέτα, συγχωνεύσεις και ιδιωτικοποιήσεις για τις πρώην ΔΕΚΟ, που μοιραία θα οδηγήσουν σε αθρόες απολύσεις, χτύπημα του δημόσιου χαρακτήρα των νοσοκομείων, «σπάσιμο» των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων, ώστε να ανοίξει πεδίον δόξης λαμπρό για μεγάλες καπιταλιστικές εταιρείες και βεβαίως αθρόες ιδιωτικοποιήσεις τραπεζών, βασικών υποδομών κλπ. Κι ενώ ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει τα σπασμένα άλλων, αυτοί οι «άλλοι», δηλαδή οι κεφαλαιοκράτες, θα απολαύσουν νέα γενναία ...αναπτυξιακά κίνητρα.
Είναι προφανές ότι στοχεύουν και η τελευταία δεκάρα των ανθρώπων του μόχθου να καταλήγει στα μονοπώλια, άμεσα ή έμμεσα μέσω του κράτους που τα εκφράζει, τα εκπροσωπεί και τα ενισχύει. Και το τελευταίο εργασιακό και ασφαλιστικό δικαίωμα να θυσιαστεί στο βωμό της κερδοφορίας τους. Χρέος του λαού να ορθώσει ανάστημα. Να μην επιτρέψει να γίνουν ο ίδιος και τα παιδιά του σύγχρονοι είλωτες. Είναι πια επιτακτική ανάγκη για την εργατική τάξη και όλα τα λαϊκά στρώματα να συναντηθούν σε ένα κοινό μέτωπο πάλης που θα θέσει το ζήτημα της απελευθέρωσής τους από τη ληστεία των μονοπωλίων, μετατρέποντάς τα σε λαϊκή περιουσία. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί το λαό σε διέξοδο και πρέπει να τον επιλέξει τώρα.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: