Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Νέο πακέτο στήριξης των τραπεζών 25 Δις ! Η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ τα παίρνει από τον κοσμάκη και τα δίνει στους τραπεζίτες...

Νέο πακέτο μέτρων για την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος ανακοίνωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Περιλαμβάνει επέκταση των εγγυήσεων προς τις τράπεζες κατά 25 δισεκατομμύρια ευρώ. Αποτελεί προυπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου από την τρόικα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.
 

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, επισήμανε ότι πρόκειται για επέκταση των εγγυήσεων. Δηλαδή, το ποσό των 25 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα προστεθεί στο προηγούμενο πακέτο των 28 δισεκατομμυρίων ευρώ αλλά και στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ που προβλέπεται να δοθούν μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Συνολικά οι εγγυήσεις προς τις τράπεζες θα φτάσουν στα 55 δισεκατομμύρια ευρώ, εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών
Στο πακέτο των μέτρων, που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για την πορεία της ελληνικής οικονομίας κατά το πρώτο εξάμηνο, περιλαμβάνεται ακόμη:
  1. Η λειτουργία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας
  2. Η ενίσχυση της εποπτείας του χρηματοπιστωτικού τομέα από την Τ.τ.Ε συμπεριλαμβανομένου και του ασφαλιστικού τομέα
  3. Η αποτίμηση και αξιολόγηση της δημόσιας συμμετοχής στο τραπεζικό σύστημα
  4. Η κατάθεση σχεδίου αναδιάρθρωσης της Αγροτικής ύστερα και από τα stress tests.
  5. H ολοκλήρωση μελέτης για τις στρατηγικές επιλογές του τραπεζικού τομέα.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πώληση της Αγροτικής Τράπεζας, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την απόφασή της να πουλήσει την Αγροτική Τράπεζα. Ξεκαθάρισε ότι πρώτα θα ολοκληρωθεί η μελέτη για τις στρατηγικές επιλογές στον τραπεζικό τομέα και μετά θα γίνουν οι όποιες ανακοινώσεις. Πάντως, δήλωσε ότι οι τράπεζες στις οποίες δεν υπάρχει συμμετοχή του ελληνικού Δημοσίου, μπορούν να κάνουν τις κινήσεις τους.

Πηγή: www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: