Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Παρέμβαση για το δικαίωμα στις διακοπές

Παράσταση διαμαρτυρίας στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας πραγματοποίησαν χτες το πρωί στελέχη και μέλη της ΚΝΕ, σε Λάρισακαι Βόλο, καταγγέλλοντας τις μεγάλες περικοπές που έγιναν, φέτος, στερώντας από χιλιάδες εργαζόμενους ακόμα και το κουπόνι του κοινωνικού τουρισμού. Εκεί ανάρτησαν πανό στις εισόδους των κτιρίων και παρέμειναν δυο ώρες, φωνάζοντας συνθήματα και μοιράζοντας ανακοινώσεις σε εκατοντάδες Λαρισαίους και Βολιώτες.
Η χτεσινή αγωνιστική παρέμβαση στις δύο πόλεις είναι ενταγμένη στην καμπάνια της Οργάνωσης Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, για το λαϊκό δικαίωμα στις διακοπές και την αναγκαιότητα αγωνιστικής δράσης για τη διεκδίκησή του, προβάλλοντας και συζητώντας με τη νεολαία και τους εργαζόμενους της περιοχής την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.
Στο πλαίσιο της καμπάνιας, που έγινε από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και χτες, στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας αναπτύχθηκε πολύμορφη και πλούσια δραστηριότητα, η οποία θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα, με συσκέψεις, ομιλίες, εξορμήσεις, στις εργατικές, λαϊκές συνοικίες των πόλεων, σε στέκια νεολαίας και σε χωριά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σ' αυτό το διάστημα, περίπου 400 άτομα που προέρχονται από λαϊκές οικογένειες, απάντησαν στο ερωτηματολόγιο της ΚΝΕ, σχετικά με τις διακοπές. Συγκεκριμένα το 40% απάντησε ότι θα πάει διακοπές μέχρι πέντε μέρες - το 40% θα μείνει σε κάμπινγκ, το 32% σε σπίτια γνωστών - το 32% απάντησε καθόλου και μόνο το 28% θα κάνει διακοπές πάνω από πέντε μέρες. Επίσης, σε ερώτημα για το πλήγμα που δέχεται το δικαίωμα στις διακοπές, το 95% απάντησε ότι φταίει το εφοπλιστικό κεφάλαιο και τα τουριστικά μεγαθήρια των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο.

ΠΗΓΗ: www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: