Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010

"Πόρτα" στα ιρανικά αεροπλάνα


Σύμφωνα με αξιωματούχο της Ένωσης Ιρανικών Αεροπορικών Εταιρειών, τα αεροδρόμια της Βρετανίας, της Γερμανίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αρνούνται πλέον να ανεφοδιάζουν τα αεροπλάνα των ιρανικών αερογραμμών.


«Από την περασμένη εβδομάδα, μετά την υιοθέτηση των μονομερών κυρώσεων και τις αμερικανικές κυρώσεις εναντίον του Ιράν, τα αεροδρόμια της Βρετανίας, της Γερμανίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αρνούνται να ανεφοδιάζουν τα ιρανικά αεροπλάνα», δήλωσε ο Μεχντί Αλιγιαρί, γραμματέας της Ένωσης των αεροπορικών εταιρειών της χώρας, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ISNA.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη νέα σειρά κυρώσεων κατά του Ιράν, που ψηφίσθηκαν από το Κογκρέσο και είναι οι σκληρότερες που έχουν λάβει ποτέ οι ΗΠΑ, προειδοποιώντας την Τεχεράνη ότι η συνέχιση του πυρηνικού προγράμματός της θα ενισχύσει την απομόνωσή της. 

Οι νέες κυρώσεις έχουν στόχο να δυσχεράνουν τις προμήθειες του Ιράν σε βενζίνη, κηροζίνη και άλλα επεξεργασμένα καύσιμα. Προστίθενται στις νέες κυρώσεις που υιοθετήθηκαν στις 9 Ιουνίου από τον ΟΗΕ.

«Η άρνηση του ανεφοδιασμού των πολιτικών αεροπλάνων με κηροζίνη είναι μια απάνθρωπη πράξη που αντιβαίνει στους διεθνείς κανόνες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του ιρανικού κοινοβουλίου. 

Ο ίδιος πρόσθεσε πως το Ιράν επιφυλάσσεται του δικαιώματός του «να καταθέσει προσφυγή στα Ηνωμένα Έθνη και στο Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας», τον ICAO. 

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: