Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Tο εγχείρημα ενότητας της αριστεράς δεν αδυνατίζει αλλά αντίθετα ξεκαθαρίζει τα πλαίσια και τα όρια του


 
Η απόφαση των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να ανεξαρτητοποιηθούν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το πολιτικό σκεπτικό, με βάση το οποίο προχώρησαν σ’ αυτή τη πράξη, έρχεται σε αντίθεση με τις απαιτήσεις που έχει σήμερα η κοινωνία για την αριστερά και πολύ φοβόμαστε ότι συνδυάζεται με ευρύτερους σχεδιασμούς συντηρητικής αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού που έχουν σαν σκοπό να κάμψουν την επερχόμενη αντίσταση και το φρόνημα του λαού. Να βοηθήσουν στο πέρασμα των σκληρών, ταξικών και αδιέξοδων μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση και η Τρόικα.

Οι βουλευτές που προχώρησαν στην ανεξαρτητοποίηση δεν εκλέχθηκαν ως πρόσωπα αλλά κάτω από ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο του οποίου το πρόγραμμα γνώριζαν και στο οποίο δεν μεσολάβησε από τότε καμιά ουσιώδης αλλαγή.
Επομένως δεν είχαν καμιά νομιμοποίηση να προχωρήσουν σε μια τέτοια ενέργεια. Ατυχώς γι’ αυτούς αλλά και για τον ευρύτερο σχεδιασμό που αναδεικνύει η κίνηση τους, οι εξελίξεις είναι τέτοιες που θα κριθούν στους μαζικούς αγώνες και στο στοίχημα ανόρθωσης της αντίστασης του λαού και πολύ λιγότερο στους εκλεγμένους εκπροσώπους.
Το εγχείρημα ενότητας της αριστεράς δεν αδυνατίζει αλλά αντίθετα ξεκαθαρίζει τα πλαίσια και τα όρια του, κάτι που είναι αναγκαίο στην παραπέρα πορεία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: