Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Μεγάλη κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με Αλ. Τσίπρα και Μ. Γλέζο

Πανελλαδική εξόρμηση και μεγάλες πολιτικές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στη σαρωτική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και τον μηχανισμό "στήριξης" ΔΝΤ - Ε.Ε.



Στην πρώτη γραμμή των δράσεων θα βρεθούν όλα τα κορυφαία στελέχη του σχήματος και ο Αλ. Τσίπρας παρουσιάζοντας παράλληλα την εναλλακτική - ριζοσπαστική πρόταση του σχήματος για την έξοδο από την κρίση. Σήμερα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετέχει σε εκδήλωση στο Μαρούσι (στις 8 μ.μ. στο στέκι του ΣΥΝ), ενώ αύριο θα μιλήσει στην κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης (πλατεία Αγίας Σοφίας 7.30 μ.μ.) μαζί με τη Χρ. Ζιάκκα και τον Γ. Θεοδωρόπουλο.

Την Παρασκευή ο Αλ. Τσίπρας μαζί με τον Μ. Γλέζο θα συμμετέχουν στην συγκέντρωση του σχήματος στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην Κοτζιά) και όχι στην πλατεία Κλαυθμώνος όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά στις 7 μ.μ..

Πρόταση για συμμετοχή και του Αλ. Αλαβάνου

Στο μεταξύ, χθες, με κείμενο που κατέθεσαν στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ 5 μέλη της που συμμετέχουν στο "Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής" - Αντ. Νταβανέλος, Ν. Γαλάνης, Γ. Θεωνάς, Γ. Σαπουνάς, Δ. Τσακνιάς- διατύπωσαν εκ νέου τη πρόταση να είναι ομιλητής στην κεντρική εκδήλωση της Αθήνας μαζί με τον Αλ. Τσίπρα και ο Αλ. Αλαβάνος ως “ένα ισχυρό σήμα ενότητας”.

Με την πρόταση για συμμετοχή του τέως προέδρου του ΣΥΝ συμφώνησε και η Ε. Καρακώστα από τους Ενεργούς Πολίτες. Οι υπογράφοντες πρότειναν μάλιστα να μετατεθεί για τις 20 του μήνα η εκδήλωση για την καλύτερη διοργάνωσή της. Η πρόταση ωστόσο δεν έγινε δεκτή από τη Γραμματεία. Οι τρεις εκπροσώποι του ΣΥΝ, Δ. Βίτσας, Αλ. Καλύβης και Ευκλ. Τσακαλώτος, διαφώνησαν ριζικά.

Ο Αλ. Καλύβης κάλεσε τον Αλ. Αλαβάνο να πάει στην εκδήλωση και "να μη παίρνει μέρος σε αυτές μόνο όταν είναι ομιλητής", ενώ ο Ευκλ. Τσακαλώτος σημείωσε πως "ο τρόπος που λειτουργεί ο τέως πρόεδρος του ΣΥΝ το τελευταίο εξάμηνο δεν εγγυάται σε κανέναν αν θα εκφράσει όσα έχει συμφωνήσει συλλογικά η Γραμματεία".

Παράλληλα εκφράστηκαν απόψεις ότι ο Αλ. Αλαβάνος δεν παίρνει μέρος στα όργανα του σχήματος, ενώ με τις αιφνίδιες και συχνές παρεμβάσεις του, όπως η σημερινή του περιοδεία στο Αιγάλεω και η εκδήλωση του Μετώπου στις 20 του μήνα στο Σπόρτινγκ, δεν εξυπηρετείται το κοινό πολιτικό σχέδιο.

Πηγή:www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: