Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα μετά της συνάντηση της με τον πρωθυπουργό 14/12/2010


Αλέκα Παπαρήγα: «Αντικείμενο της συζήτησης με τον πρωθυπουργό ήταν η ενημέρωση που ζήτησα για την επικείμενη Σύνοδο της ΕΕ και τις εξελίξεις της κρίσης στην Ευρώπη. Αυτό ήταν».
Δημοσιογράφος: Για τα εσωτερικά μιλήσατε καθόλου;
Αλέκα Παπαρήγα: «Για το πολυνομοσχέδιο δεν μιλήσαμε καθόλου διότι είναι δεδομένο: Καμία συναίνεση και σε τίποτα. Άλλωστε θα τα πούμε σε λίγες ώρες και στη Βουλή. Και να ξέρετε ότι η εκτίμησή μας είναι ότι ο πραγματικός πόλεμος τώρα αρχίζει. Γιατί τώρα οι εργαζόμενοι θα καταλάβουν ότι δεν έχει κανένα νόημα να διαπραγματεύονται πόσα θα χάσουν και πάνω απ' όλα ότι είμαστε σε απόσταση αναπνοής από το να συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχουν διάφορα μείγματα πολιτικής. Ή θα σκύψεις το κεφάλι ή θα οργανώσεις με συστηματικό και αποφασιστικό τρόπο την αντεπίθεση για να επιλύσεις το ζήτημα της εξουσίας. Λύσεις δεν υπάρχουν πια, μέσα στα πλαίσια αυτού του συστήματος».

Δημοσιογράφος: Συζητήσατε καθόλου γι αυτά που έρχονται, εννοώ για το νέο χρόνο, νέα μέτρα ή οτιδήποτε άλλο;
Αλέκα Παπαρήγα: «Όχι, ειλικρινά σας λέω, ζήτησα από τον πρωθυπουργό να με ενημερώσει για το πώς βλέπει την επικείμενη Σύνοδο της ΕΕ. Όλα τα άλλα και προχθές τα είπαμε με τον πρωθυπουργό, και σήμερα θα τα ξαναπούμε το απόγευμα, δεν είχε κανένα νόημα...».
Δημοσιογράφος: Κυρία Παπαρήγα, οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχουν απαισιόδοξα μηνύματα από την Ευρώπη γι αυτή τη λύση που προωθούν, που βάζει σε δύσκολη θέση και την Ελλάδα. Επιβεβαιώνονται αυτές οι ανησυχίες;
 Αλέκα Παπαρήγα: «Η δική μας εκτίμηση είναι ότι η κρίση θα κρατήσει, οι ανταγωνισμοί μέσα στην ΕΕ θα οξυνθούν κι αν ξεπεραστεί η κρίση δεν πρόκειται να επιστρέψει στο επίπεδο του ΑΕΠ που ήταν προ κρίσης. Κι αν ακόμα ξεπεραστεί η κρίση θα έχει αφήσει συντρίμμια στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και θα έρθει νέος χειρότερος κύκλος κρίσης. Κι από αυτή την άποψη λέμε ότι ο πραγματικός αγώνας, ο πραγματικός πόλεμος τώρα ξεκινάει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: