Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Στο πλευρό της Νότιας Κορέας και των Η.Π.Α η Ελληνική Κυβέρνηση ! Η Αμερικανόδουλη κυβέρνηση Παπανδρέου έχει το θράσος να κατηγορεί την Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας που υπερασπίστηκε τα σύνορα της ! -Σχόλιο του Red Star

Παρακάτω θα διαβάσετε την κατάπτυστη ανακοίνωση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικού. Πριν την ανακοίνωση η άποψη μου.

Αυτό που έγινε στην Κορέα( και πέρα τις πολλές ιδεολογικοπολιτικές διαφωνίες που μπορεί να έχουμε για την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην Βόρεια Κορέα), αποτελεί μια λογική αντίδραση του στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας απέναντι στα στρατιωτικά γυμνάσια της Νότιας Κορέας.Και αυτό γιατί επίθεση δέχτηκαν πρώτες οι δυνάμεις της Βόρειας Κορέας ! Το παραδέχτηκαν άλλωστε και οι ΝοτιοΚορεάτες !  
Από το ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής έκδοσης της Ελευθεροτυπίας διαβάζουμε :
"O υφυπουργός Αμυνας της Νότιας Κορέας παραδέχθηκε ότι μονάδες πυροβολικού εκτόξευσαν δοκιμαστικά πυρά ανοιχτά των βορειοδυτικών ακτών της χώρας."
Και λέω εγώ...Το γεγονός ότι η Νότια Κορέα έκανε πολεμικά Γυμνάσια στην περιοχή δεν απασχόλησε τα "ανεξάρτητα" ΜΜΕ ούτε βέβαια και τις κυβερνήσεις της Δύσης. Ο στρατός της Βόρειας Κορέας απάντησε στην πρόκληση ,όπως π.χ. θα έπρεπε να κάνει η Ελλάδα σε αντίστοιχη επιθετική ενέργεια των Τούρκων στο Αιγαίο (αν βεβαίως δεν ήμασταν απλά πιόνια των Η.Π.Α και του ΝΑΤΟ)
Το ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής σελίδας της Ελευθεροτυπίας www.enet.gr αναφέρει :
"Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας, η Νότια Κορέα εκτόξευσε δεκάδες βλήματα από τη 1 π.μ. [...]και αναλάβαμε αμέσως ισχυρή στρατιωτική δράση", αναφέρεται σε σύντομη ανακοίνωση του βορειοκορεάτικου πρακτορείου ειδήσεων KCNA, στην οποία δεν διευκρινίζεται εάν υπάρχουν απώλειες στη βορειοκορεατική πλευρά.
Τα συμπεράσματα δικά σας, εγώ προσωπικά εκφράζω την αλληλεγγύη  μου στον λαό της Κορέας (Βόρειας και Νότιας ) και ελπίζω οι Η.Π.Α να μην έχουν αποφασίσει να ξεκινήσουν ένα νέο πόλεμο που θα φέρει εκατομμύρια νεκρούς στην περιοχή.
Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ σχετικά με επίθεση στη Ν. Κορέα
Την ιδιαίτερη ανησυχία του εκφράζει το Υπουργείο Εξωτερικών μετά την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, το οποίο καταδικάζει απερίφραστα την επιθετική συμπεριφορά της Β. Κορέας.
Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας σε δήλωσή του επισημαίνει πως η Ελλάδα παρακολουθεί με ανησυχία τις τελευταίες εξελίξεις στην κορεατική χερσόνησο και την επιθετική συμπεριφορά της Βορείου Κορέας, που, σύμφωνα με πληροφορίες, προκάλεσε την απώλεια ανθρώπινων ζωών στη Νότια Κορέα. «Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την ενέργεια αυτή που υπονομεύει την ειρήνη και σταθερότητα της περιοχή», τονίζει ο κ. Δελαβέκουρας, ο οποίος και καλωσορίζει τις προσπάθειες του Προέδρου της Νοτίου Κορέας - για αποκλιμάκωση της κρίσης και καλεί τη Βορειοκορεατική κυβέρνηση να ανταποκριθεί ανάλογα.

Πηγή:ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

1 σχόλιο:

Red Star είπε...

Σχόλια υβριστικά με επιθετικούς χαρακτηρισμούς "κόπανε" και άσχετα-παραπλανητικά δεν είναι αποδεκτά.Ας μάθουν κάποιοι να γράφουν πολιτισμένα και να σέβονται τον χώρο που τους παραχωρείται.
Το νησάκι που βομβαρδίστηκε ήταν στρατοκρατούμενο και η Νότια Κορέα επιτέθηκε πρώτη σε έδαφος της Βόρειας Κορέα.Τα γεγονότα δεν αλλάζουν όσο και αν Αμερικανόδουλοι Έλληνες επιθυμούν την παραπληροφόρηση.Υπάρχουν εκατοντάδες ιστοσελίδες και δεκάδες ΜΜΕ που παραπληροφορούν, από το KKE4EVER δεν θα γίνει αυτό ,έστω και αν χρειαστεί να διαγράφονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο και με σκοπό την προπαγάνδα θέσεων του ΝΑΤΟ και των Η.Π.Α