Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Του Red Star : ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Η Περιφέρεια Ηπείρου αποτελείται από τους νομούς Ιωαννίνων,Άρτας,Θεσπρωτίας και Πρέβεζας.Στις εθνικές εκλογές του 2009 είχαμε 264.413 έγκυρα ψηφοδέλτια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ:

Προβάδισμα έχει ο υποψήφιος της Ν.Δ και του ΛΑ.Ο.Σ Αλέκος Καχριμάνης.Καλά τα πηγαίνει ο Κώστας Κωτσαντής που στηρίζεται από το Κ.Κ.Ε και περνάει το 8%.Αύξηση της αποχής δείχνουν και τα τελευταία στοιχεία.

Εκτίμηση πολιτών που θα ψηφίσουν στην Ήπειρο 228.000 (μέσος όρος-έγκυρα ψηφοδέλτια).
(Κατώτερο 218.000 ,Ανώτερο 238.000)
Ποσοστά υποψηφίων και ψήφοι (μέσος όρος)-Στην παρένθεση το εύρος διακύμανσης ποσοστών.

1)  Α.Καχριμάνης (Ν.Δ-ΛΑ.Ο.Σ)         44,3 % -  101.000 ψήφοι  - (41,3-47,3 %)
2) Β. Αργύρης  (ΠΑ.ΣΟ.Κ)                      39 % -   89.000 ψήφοι  -  (36-42 %)      
3)  Κ.Κωτσαντής  (Κ.Κ.Ε)                      8,3 %  - 19.000 ψήφοι -  (6,8-9,8 %)     
4) Γ.Παπαδημητρίου (ΣΥ.ΡΙΖ.Α)           5,1 %  - 11.500 ψήφοι -  (4,1-6,1 %)   
5) Γ.Ζάψας  (Οικολ.Πρασ-Δημ.Αρ)       2,4 % - 5.500 ψήφοι -  (1,9-2,9 %)     
6) Ν.Ζήκος  (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α)                     0,9% -  2.000 ψήφοι   - (0,5-1,3 %)     

 ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ : ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009

  
Στις βουλευτικές εκλογές στις 4 Οκτωβρίου 2009 είχαμε τα εξής αποτελέσματα στην Ήπειρο :

ΠΑ.ΣΟ.Κ     44,7%  -Ν.Δ           37,4 %  - Κ.Κ.Ε           6,9 % - ΣΥ.ΡΙΖ.Α      4,5 %
ΛΑ.Ο.Σ    3,1 %  - -ΟΙΚΟΛ.ΠΡ.   1,6 %  -ΑΝΤΑΡΣΥΑ   0,5%- ΚΚΕ (μ-λ)      0,3 %
Δ.ΑΝΑΓΕΝ.   0,2 % ΜΛ-ΚΚΕ        0,1%  - Ε.Ε.Κ.             0,1% -  ΛΟΙΠΟΙ  0,6 %


Red Star

4 σχόλια:

Ευρυτερος είπε...

Δεν έχω αμφιβολία ότι ακολουθείς μια συγκεκριμένη μέθοδο και καλά κανεις και οπωσδήποτε έχει ενδιαφέρον. Απλά τα αποτελέσματα βγαίνουν πολύ αποκαρδιωτικά για την Αριστερά και ιδιαίτερα την Ανταρσυα (ξέρω ότι δεν το κάνεις επίτηδες και ότι οι προθέσεις είναι καλές!) αλλά νομίζω ότι ιδιαίτερα για τα πολύ μικρά ποσοστά δεν είναι δυνατόν να υπολογιστούν ούτε με βάση τις όποιες δημοσκοπήσεις υπήρχαν (η οποία δείχνουν την προτίμηση και την αναγνωρισιμότητα προσώπων και όχι πολιτικών προγραμμάτων), ούτε με βάση καθαρά τις βουλευτικές αλλά θα είναι πιο κοντά στις προηγούμενες νομαρχιακές. Μια εκτίμηση και από μένα, όχι επιστημονική αλλά ούτε βασισμένη μόνο στην προτίμηση μου αλλά και σε στοιχεία και εκτιμήσεις από τους συνδυασμούς. Οι υποψήφιοι που στηρίζονται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα ξεπεράσουν σχεδόν παντού το 1% σε άλλες περιφέρειες το 2% ή το 3%. (κάθε ποσοστό κάτω από 1% δεν θα είναι καλο). Στις προηγούμενες Νομαρχιακές που όντως δεν ήταν τόσο πολωμένες πολιτικά -αλλά δεν υπήρχε καν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υπήρχαν σε πολλά μέρη ανταγωνιστικά ψηφοδέλτια η εξωκ. Αριστερά κατεγραψε πολύ μεγαλύτερα νούμερα δεν νομίζω ότι σήμερα με 1500 υποψηφίους θα πάθει πανωλεθρία αλλά αντιθέτως θα αυξήσει τα ποσοστά του 2006.
Μακάρι να πέσει ο δικομματισμός όσο χαμηλά γίνεται και να έχει μεγαλύτερη άνοδο όλη η Αριστερά (εκτός της διαχειριστικής). Μια μέρα έμεινε καλό είναι να πάνε όσοι περισσότεροι να ψηφίσουν αριστερά και mind the gap και στην κάλπη.

Ευρυτερος είπε...

Στην Ηπειρο συγκεκριμένα ο Ζήκος θα ξεπεράσει το 2%!

Red Star είπε...

Evritere έχεις δίκιο. Ιδίως για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ (στα Ιωάννινα είναι πολύ ισχυρή)οι εκτιμήσεις είναι πολύ δύσκολες και τα γκάλοπ που έχουν γίνει πολλές φορές ΤΗΝ είχαν μαζί με τους λοιπούς, κάνοντας δύσκολη την εκτίμηση αποτελέσματος,
Εγώ κάνω μια εκτίμηση με βάση αυτά τα ρημάδια και εύχομαι να διαψευστούν στο τέλος.Αλλά αυτά κυκλοφορούν και στο ΠΑ.ΣΟ.Κ και στη Ν.Δ που είναι εντολοδόχοι.Στο ΠΑ.ΣΟ.Κ μάλιστα δεν μπορείς να φανταστείς τι γίνεται με τις δημοσκοπήσεις !!! Ένας πανικός κάθε μέρα, τους έχει πιάσει μανία ! Επειδή συνεργάζομαι μια εταιρεία , η κατάσταση είναι σχιζοφρενική ! Θα βγουν κάποιες δημοσκοπήσεις με το κλείσιμο της κάλπης αντί για έξιτ πολλς ,προσωπικά δεν θα τις λάβω τόσο υπόψη και θα περιμένω τα αποτελέσματα.Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος για το αποτέλεσμα του συνόλου της αριστεράς.Επειδή στις βουλευτικές, είχα υπερεκτιμήσει το ποσοστό της αριστεράς και υποτιμήσει αυτό του ΠΑ.ΣΟ.Κ, είμαι πιο προσεκτικός τώρα.Τότε δεν έγραφα σε αυτό το μπλογκ, αλλά είχα δημοσιεύσει τις εκτιμήσεις μου στο Κόκκινο δίκτυο.

jorje7 είπε...

@Evriteros

Eidika gia Ionio,Attiki tha einai pano apo 1%
Kai gia Ipeiro pragmatika aprovlepto
Isos kai pano apo 2%

Den tha diafoniso se oti les kai ego nomizo oti panelladika tha kinithei sto 1-1.5%