Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κ.Σ. ΕΔΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ χαιρετίζει τη σημερινή μαζικότατη εκδήλωση διαμαρτυρίας του φορέα ενάντια στην επέκταση του Ορίου αφυπηρέτησης που πραγματοποιήθηκε έξω από τη Βουλή. Φοιτητές, μαθητές και νέοι εκπαιδευτικοί διατράνωσαν την αντίθεση τους με τις προσπάθειες που γίνονται από βουλευτές του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ για τροποποίηση του νόμου που στοχεύει στην εφαρμογή της επέκτασης από την 1η Σεπτεμβρίου 2010 αντί του 2011.

Η τροποποίηση αυτή στέλνει στην ανεργία 330 νέους εκπαιδευτικούς για να εξυπηρετήσει μια χούφτα υψηλόμισθων εκπαιδευτικών. Δυστυχώς οι εν λόγω βουλευτές της επιτροπής Παιδείας της Βουλής έκλεισαν την πόρτα κατάμουτρα στις χιλιάδες των νέων για χάριν εξυπηρέτησης ελάχιστων συγκεκριμένων ψηφοφόρων τους. Αποδεικνύουν έτσι περίτρανα ότι οι νέοι αποτελούν για αυτούς την τελευταία προτεραιότητα. Αποδεικνύουν επίσης πόσο κροκοδείλια είναι τα δάκρυα που χύνουν για τους άδικα θυματοποιημένους εργαζόμενους της Γιουροσύπρια. Εξανίστανται, τάχατες επειδή θα βρεθούν συνάνθρωποι μας στην ανεργία και την ίδια στιγμή με συνειδητή απόφαση τους οδηγούν άλλους στον ίδιο παρονομαστή.

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ καλεί τον ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ έστω και την υστάτη να τερματίσουν τις προσπάθειες τους που στρέφονται ενάντια στους νέους και υπέρ μιας μικρής μερίδας υψηλόβαθμων εκπαιδευτικών. Ας αφουγκραστούν επιτέλους τους χιλιάδες που εκπροσωπούνται από την ΠΟΕΔ, την ΠΟΦΕΝ, την ΠΣΕΜ, την ΕΔΟΝ, τη ΝΕΔΗΚ, τη Νεολαία ΕΔΕΚ, τους ΝΕ.ΟΙ., τις Φοιτητικές παρατάξεις Προοδευτική, Αναγέννηση και Αγώνα, την Κίνηση Αδιόριστων Καθηγητών, την Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών, τη Συνεργασία Καθηγητών, την Προοδευτική Κίνηση δασκάλων-νηπιαγωγών και τη Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση δασκάλων-νηπιαγωγών. Αλήθεια αυτοί ποιους εκπροσωπούν όταν παίρνουν τέτοιες αποφάσεις;

Τέλος, δεν μπορούμε να μην σημειώσουμε με απογοήτευση την προκλητική απουσία της ΝΕΔΗΣΥ και από τη σημερινή παν-νεολαιίστικη διαδήλωση. Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα, πως η ΝΕΔΗΣΥ λειτουργεί καθ’ υπόδειξη και με μοναδικό γνώμονα τις εντολές του ΔΗΣΥ και γράφει τα αιτήματα των νέων στα παλαιότερα των υποδημάτων της. Η σημερινή της απουσία έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες άλλες στο παρελθόν και επιβεβαιώνει ξανά ότι η ΝΕΔΗΣΥ είναι υπέρ της επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης παρά την κατακραυγή των ίδιων των μελών της μέσω της ίδιας της ιστοσελίδας της.

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα στη νεολαία για να συνεχίσουμε την αντίσταση στα μέτρα που μας στέλνουν στην ανεργία. 

11/11/10

Δεν υπάρχουν σχόλια: