Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : Πορείες και καταλήψεις κατά των αλλαγών στην Παιδεία

Υπ’ ατμόν η φοιτητική κοινότητα στη Θεσσαλονίκη, που ετοιμάζεται για δυναμικές κινητοποιήσεις ενόψει της επετείου της 17ης Νοέμβρη, ημέρα που αναμένεται να κορυφωθούν οι αντιδράσεις τους για τις αλλαγές που προτείνει το υπουργείο Παιδείας στην ανώτατη εκπαίδευση.

Το πρωί, φοιτητές έκαναν συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο και στη συνέχεια πορεία, που κατέληξε στο πρώην υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επτά φοιτητικοί σύλλογοι που ξεκίνησαν σήμερα συμβολικές καταλήψεις ενάντια στην πολιτική του υπουργείου Παιδείας, στο μνημόνιο και την ΕΕ.
Στο μεταξύ, φοιτητές - μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας με πανό στη διοίκηση του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου και του πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ επιτροπές αγώνα φοιτητών του ΜΑΣ στα πανεπιστήμια και το ΤΕΙ πραγματοποίησαν εξορμήσεις στη φοιτητική λέσχη, ζητώντας δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές και σε λεωφορεία του ΟΑΣΘ για δωρεάν μετακίνηση.

Από την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζονται ομιλίες και εκδηλώσεις σε σχολές που θα κορυφωθούν την Τετάρτη, ανήμερα του εορτασμού του Πολυτεχνείου, με τις καταθέσεις στεφάνων και την κεντρική πορεία που θα πραγματοποιηθεί από το Πολυτεχνείο.

Πηγή:www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: