Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

Οι Σοσιαλφασίστες ξαναχτύπησαν ! Επιστρατεύτηκαν οι απεργοί ναυτεργάτες

Την πολιτική επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών, οι οποίοι είχαν νωρίτερα εξαγγείλει νέα 48ωρη απεργία, ανακοίνωσε ο υπουργός Θαλάσσιων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης, κάνοντας λόγο για κοινωνική ανευθυνότητα των απεργών της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αλλά και της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας. Τώρα θα ξεκινήσει η αποστολή των φυλλαδίων επιστράτευσης, αλλά το ερώτημα είναι αν θα συμμορφωθούν οι ναυτεργάτες.

Το απόγευμα, σε μια ύστατη προσπάθεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΠΝΟ με τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη και τον πρόεδρο της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας Α.Βεντούρη, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης. 

«Δυστυχώς η αδιαλλαξία των δύο πλευρών και η επίδειξη κοινωνικής ανευθυνότητας οδήγησαν σε νέο αδιέξοδο και συνέχιση της απεργίας. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να δημιουργείται αφενός επείγουσα κοινωνική ανάγκη και ιδιαιτέρως στη δημόσια υγεία εξαιτίας των ελλείψεων σε ιατροφαρμευτικό υλικό και αφετέρου να στερούνται τις ιατρικές υπηρεσίες οι ευπαθείς ομάδες του νησιωτικού πληθυσμού μας. Και φτάσαμε στην ακραία κατάσταση οι νεκροί να μην μπορούν να μεταφερθούν από και προς τα νησιά μας για να ταφούν», τόνισε ο υπουργός. 

Ο κ. Διαμαντίδης δήλωσε επίσης ότι «η καταστροφική βάση της παραγωγής των νησιών μας, η νέκρωση κάθε ακτοπλοϊκή συγκοινωνίας από και προς τα νησιά μας δεν φαίνεται να ήταν ικανά να αποτρέψουν τους εμπλεκόμενους να συζητήσουν και να βρουν μια αποδεκτά κοινή λύση».

Το μεσημέρι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με ψήφους 11 υπέρ και 4 κατά αποφάσισε τη συνέχιση για ακόμη 48ωρες της απεργίας μέχρι τις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης 2 Δεκεμβρίου. 


Πηγή:www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: