Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Κάλεσμα Μ.Α.Σ για τους εργαζόμενους

Εργαζόμενε, εργαζόμενη,
που τα παιδιά σου βρίσκονται στα Πανεπιστήμια, στα ΤΕΙ και στα σχολεία
αυτοαπασχολούμενε, αγρότη, άνεργε, γυναίκα
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών απευθύνεται σε σένα και παίρνει την πρωτοβουλία να σε ενημερώσει για την πραγματική κατάσταση στα ΤΕΙ και τα Πανεπιστήμια.
Ήρθε η  ώρα να παλέψουμε μαζί σπουδαστές και εργαζόμενοι για παιδεία που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες!
Δεν πάει άλλο με τα υπέρογκα ποσά που πληρώνει η λαϊκή οικογένεια για να πάρουν τα παιδιά της ένα πτυχίο-κουρελόχαρτο.

Ο νέος νόμος που φέρνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ:
·        καταργεί και επίσημα το Δημόσιο χαρακτήρα της Παιδείας,
·        διογκώνει την οικονομική επιβάρυνση της λαϊκής οικογένειας, προκειμένου να σπουδάσει τα παιδιά της.
·        είναι συνέχεια των αντιδραστικών αλλαγών στο σχολείο, στη βάση των κατευθύνσεων που χρόνια πριν επεξεργάζονταν τα επιτελεία της ΕΕ.
·        πατάει πάνω στους προηγούμενους νόμους της κυβέρνησης της ΝΔ, που καθιέρωσε την ιδιωτικοποίηση, την εμπορευματοποίηση, τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, την κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων.

Εργαζόμενε, εργαζόμενη, αυτοαπασχολούμενε, αγρότη, άνεργε, γυναίκα


Οι νέες κυβερνητικές αλλαγές στα Πανεπιστήμια είναι εφαρμογή της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που διαλύει τα εργασιακά, το ασφαλιστικό, την Υγεία, ληστεύει το λαϊκό εισόδημα.
Γι’ αυτό πρέπει να παλέψουμε μαζί φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες  για την ανατροπή της.

Έρχονται χειρότερες μέρες!
Θέλουν τα παιδιά σας που σπουδάζουν να ζήσουν με χειρότερους όρους από εσάς που με κόπους και βάσανα καταφέρατε να φτάσετε ως εδώ.
Θέλουν τα παιδιά της φτωχής λαϊκής οικογένειας, που σήμερα αναγκάζονται να παρατείνουν τις σπουδές τους , αύριο, με το ολοκληρωτικό πέρασμα των ΑΕΙ στις επιχειρήσεις, να αναγκάζονται να τις εγκαταλείπουν πρόωρα ή να αγοράζουν πακέτα φτηνών γνώσεων, πληρώνοντας παράλληλα δίδακτρα, υπέρογκα ποσά για τη φοιτητική μέριμνα ,για να αποκτήσουν τελικά ένα πτυχίο-μενού σκόρπιων γνώσεων στα πλαίσια της Δια Βίου Μάθησης – εκμετάλλευσης.
Φοιτητές και εργαζόμενοι να γυρίσουμε την πλάτη
σε κυβέρνηση και τους εργατοπατέρες

Μάθε ότι στο φοιτητικό κίνημα οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έχουν υποβάλει μια διαλυτική και εκφυλιστική κατάσταση, αποτρέπουν τους φοιτητές να απαντήσουν στη λυσσαλέα επίθεση που δέχονται τα δικαιώματά τους, να συμπορευτούν με εσάς, το φυσικό μας σύμμαχο την εργατική τάξη. Κάνουν τα πάντα για να γίνουμε κλακαδόροι των εργατοπατέρων σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αυτών δηλαδή που έχουν υπογράψει μηδενικές αυξήσεις για εσάς, αυτών που είναι το καλύτερο στήριγμα της κυβερνήσεις μέσα στο εργατικό κίνημα.
Για αυτό το λόγο στο φοιτητικό κίνημα συγκροτήθηκε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, η συσπείρωση φοιτητικών συλλόγων, εκατοντάδων επιτροπών αγώνα, απλών φοιτητών. Το ΜΑΣ πρωτοστάτησε και θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στην οργάνωση της πάλης των φοιτητών!

Φοιτητές-εργατιά
 μια φωνή και μια γροθιά!
Μπορούμε να τους ανατρέψουμε!

Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει οργανωμένη λαϊκή αντίδραση. Καμιά συναίνεση, κανένας διάλογος για το πέρασμα αυτών των μέτρων. Στο θέατρο διαλόγου που στήνει η κυβέρνηση να απαντήσουμε με οργάνωση της συζήτησης και της πάλης μέσα στις Σχολές και στους χώρους δουλειάς, για την κλιμάκωση ενός αγώνα με στόχο την αναχαίτιση των αντιδραστικών αλλαγών.

Εργαζόμενε, εργαζόμενη, αυτοαπασχολούμενε, αγρότη, άνεργε, γυναίκα

·        Εσύ ξέρεις, έχεις πείρα.
·        Ξέρεις ότι δεν υπάρχει περιθώριο για ατομική λύση!
·        Ξέρεις ότι κανείς δεν θα γλιτώσει από την αντιλαϊκή λαίλαπα.
·        Οφείλεις να μεταδώσεις αυτή την πείρα στα παιδιά σου, να τα γαλουχήσεις με τις αρχές και τις αξίες του αγώνα, της αξιοπρέπειας.

Πάρε θέση στον αγώνα με το Π.Α.ΜΕ., την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ . Απαίτησε να μην πληρώσει η λαϊκή οικογένεια ούτε ευρώ για σίτιση-στέγαση-μετακίνηση-συγγράμματα, να δοθεί μηνιαίο επίδομα ενοικίου-σίτισης 600€ σε όλους τους φοιτητές-σπουδαστές που οι γονείς τους δεν τα βγάζουν πέρα, για τα παιδιά ανέργων και απολυμένους

Πάλεψε μαζί με τα παιδιά σου και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών!
Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, ώστε η γνώση που παράγει η ανθρωπότητα να γίνει κτήμα του λαού, της νεολαίας. Εμπόδιο είναι η εξουσία των μονοπωλίων και η ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής.
Η διέξοδος βρίσκεται  στην πάλη για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Εκεί μόνο μπορεί να σχεδιάζεται κεντρικά και οργανωμένα η Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, το Ενιαίο Δωδεκάχρονο σχολείο ώστε να μην είναι εμπόρευμα και προνόμιο των λίγων αλλά μέσο ανάπτυξης και ευημερίας για τον ίδιο το λαό.

1 σχόλιο:

ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ & ΠΡΑΞΗ είπε...

Τι είναι πραγματικά το Ελληνικό Χρέος;

Κατά 83% περίπου το δημόσιο χρέος της Ελλάδας αποτελείται από ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου (ΟΕΔ) που λήγουν σε διάφορους χρόνους και κυρίως μέχρι το 2020. Αλλά το τεράστιο ποσοστό του χρέους είναι τίτλοι του Ελληνικού δημοσίου σε ευρώ στο εσωτερικό!

(....)


_____________________________________
★ Μαρξιστική Θεωρία και Πράξη
www.theorystudies.blogspot.com