Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την απεργία στα ΜΜΕ

Η αυριανή απεργία βρίσκει σε οριακό σημείο την κατάσταση σε όλο τον κλάδο των ΜΜΕ. Η οικονομική κρίση ήρθε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση προς όφελος της εργοδοσίας. Ένα μεγάλο μέρος των δημοσιογράφων, των υπαλλήλων και των τεχνικών των επιχειρήσεων του κλάδου εργάζονται ή απειλούνται να εργαστούν ανασφάλιστοι, να δουλεύουν για ένα χαρτζιλίκι και να μείνουν απροστάτευτοι στην εργασιακή ζούγκλα.

Το κλείσιμο της Απογευματινής, της καθημερινής έκδοσης του Βήματος, τα προβλήματα σε εφημερίδες της περιφέρειας, η κατάσταση στο Alter, οι προτάσεις της εργοδοσίας στον Σκάι και αλλού,  έρχονται να προστεθούν στη συνολική απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, με την ελαστική απασχόληση, τους μισθούς πείνας, τις μαζικές απολύσεις και την ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.  Την ίδια στιγμή, η ελεύθερη ενημέρωση κατεδαφίζεται στο βωμό της διαπλοκής και του κέρδους, με τα κόμματα εξουσίας να προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τα ΜΜΕ ως φερέφωνά τους.
Για τους παραπάνω λόγους στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων στα ΜΜΕ για την προστασία των δικαιωμάτων τους, αλλά και της ίδιας της δημοκρατίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: