Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Τη Δευτέρα η συγκέντρωση ενάντια στο νέο χαράτσι. ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ, ΜΑΣ συντονίζονται αγωνιστικά με συγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 6 μ.μ. στις 29 του Νοέμβρη και με βδομάδα δράσης

Ενα στιβαρό αγωνιστικό μέτωπο ορθώνεται ενάντια στο φορομπηχτικό κυβερνητικό μέτρο της περαίωσης από ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ και ΜΑΣ, που συντονισμένα καλούν σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση της Δευτέρας 29 του Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., στην Ομόνοια και στη στήριξη της βδομάδας δράσης που θα ξεδιπλωθεί στη συνέχεια, με κεντρικό σύνθημα «πάρτε πίσω την περαίωση». Αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, εργαζόμενοι με «μπλοκάκι» στον ιδιωτικό τομέα, δικηγόροι, μηχανικοί, καλλιτέχνες, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, φτωχομεσαίοι αγρότες, αποτελούν τα θύματα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, αλλά και τον «στρατό» της αντίστασης και της ανατροπής των αντιλαϊκών σχεδιασμών, που μέρος τους είναι και η διαβόητη περαίωση, ένα ακόμη δυσβάσταχτο φορολογικό χαράτσι. Σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στις 29 του Νοέμβρη καλεί το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, απευθυνόμενο στους εργαζόμενους που απασχολούνται με δελτίο παροχής υπηρεσιών στους ΟΤΑ. Η Ενωση Συνταξιούχων ΤΕΒΕ - ΟΑΕΕ Αθήνας καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση της Δευτέρας στην Ομόνοια.
Σε παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στο μέτρο της περαίωσης καλεί η ΠΑΣΕΒΕ, τη Δευτέρα 29 του Νοέμβρη, στις 8.30 το πρωί, έξω από την εφορία Καλλιθέας (Θησέως 191).Στο πλαίσιο των γενικότερων κινητοποιήσεων, στη Θεσσαλονίκη θα γίνονται εξορμήσεις σε καταστήματα του κέντρου και των συνοικιών καθημερινά από τις 29 του Νοέμβρη μέχρι τις 4 του Δεκέμβρη. Το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ, το ΜΑΣ έχουν προγραμματίσει:
  • Τη Δευτέρα 29 του Νοέμβρη, στις 8.30 το πρωί, συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από την Ι' οικονομική εφορία Θεσσαλονίκης (Εγνατία 45).
  • Την Τρίτη 30 του Νοέμβρη, στις 8.30 το πρωί, συγκέντρωση μπροστά από την Ε' οικονομική εφορία Θεσσαλονίκης (Κ. Κρυστάλλη).
Επίσης, η τοπική Γραμματεία Χανίων της ΠΑΣΕΒΕ καλεί σε πλατιά σύσκεψη, την Τετάρτη 1 του Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, μικρούς ΕΒΕ, εργαζόμενους με «μπλοκάκι» και αγρότες για το συντονισμό του αγώνα. Σε σύσκεψη καλούν, επίσης, ΠΑΜΕ και ΠΑΣΕΒΕ στην Πάτρα, την Τετάρτη 1 του Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ., στα γραφεία τους (Ακτή Δυμαίων 28, 1ος όροφος).
Να απορριφθεί το φορομπηχτικό μέτρο
Στην προκήρυξη - κάλεσμα στην κινητοποίηση της Δευτέρας, αλλά και σε όλες τις αγωνιστικές δράσεις που προγραμματίζονται, ΠΑΜΕ και ΠΑΣΕΒΕ επισημαίνουν χαρακτηριστικά: «Την κρίση και τα ελλείμματα να πληρώσουν αυτοί που τα δημιούργησαν, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι. Το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΕΒΕ καλούμε σε ξεσηκωμό!!! Τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους εργαζόμενους με μπλοκάκι, τους καλλιτέχνες και όλους όσοι εκβιάζονται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα έχουν να κάνουν με το φοροεισπρακτικό μηχανισμό.
Καλούμαστε σήμερα να πληρώσουμε ξανά.
  • Πληρώνουμε, με τις φορολογικές μας δηλώσεις!
  • Πληρώνουμε τις απανωτές αυξήσεις στους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ!
  • Πληρώνουμε τις αυξήσεις των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία!
Πληρώνουμε εμείς για να ενισχύεται το μεγάλο κεφάλαιο. Οι πλάτες μας δεν αντέχουν. Οι τσέπες μας άδειασαν. Ψέμα είναι ότι η περαίωση θα βοηθήσει στο ξεπέρασμα της κρίσης και θα διορθώσει φορολογικές "αδικίες". Ακόμα μεγαλύτερο ψέμα είναι ότι οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι δεν πληρώνουν φόρους.
Είναι φορομπηχτικό και άδικο. Θα τσακίσει τη λαϊκή οικογένεια και θα επιδεινώσει την ήδη τραγική κατάσταση που βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι. Το μέτρο αυτό πρέπει να καταδικαστεί και να απορριφθεί».

Πηγή: www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: