Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

K.K.E : Ανακοίνωση για τις κινητοποιήσεις των εργατών και των μαθητών στη Γαλλία

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των μαθητών στη Γαλλία για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους στην κοινωνική ασφάλιση επιβεβαιώνουν ότι η επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του εναντίον της εργατικής τάξης είναι ενιαία, είναι η ίδια στην Ελλάδα και στη Γαλλία, σε όλες τις χώρες της ΕΕ, είτε έχουν ελλείμματα και χρέος υψηλά, είτε όχι. Η επίθεση ήταν προαποφασισμένη και έχει στόχο τη στήριξη ή την αύξηση της κερδοφορίας των μονοπωλίων, φορτώνοντας τις συνέπειες της κρίσης στα λαϊκά στρώματα.

Στη Γαλλία, όπως και στην Ελλάδα, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και οι παπαγάλοι των μεγαλοεκδοτών υποστηρίζουν τα ίδια: ότι οι αντιδράσεις είναι παράνομες, ότι ο κόσμος ταλαιπωρείται στα βενζινάδικα, ότι ο τουρισμός ζημιώνεται, ότι η εικόνα της Γαλλίας στο εξωτερικό τσαλακώνεται!
Η εικόνα της Γαλλίας στο εξωτερικό δεν αμαυρώνεται. Την ομορφαίνουν, όπως ομορφαίνουν την εικόνα κάθε χώρας, οι αγώνες των εργαζομένων. Και θα την ομορφαίνουν ακόμα περισσότερο, όταν αυτοί οι αγώνες αποκτήσουν βαθύτερο αντιμονοπωλιακό περιεχόμενο, όταν η εργατική τάξη με τους συμμάχους της θα διεκδικούν την κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: