Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

K.K.E : Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για το κυβερνητικό σχέδιο στο Ελληνικό

Τα σχέδια της κυβέρνησης να γίνουν στην περιοχή του Ελληνικού καζίνο, μαρίνες, πολυτελή ξενοδοχειακά κέντρα και ιδιωτικά αεροδρόμια, καμία σχέση δεν έχουν με τις ανάγκες και τα οξυμμένα προβλήματα του λαού στην Αττική. Αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι από τις επενδύσεις της περιβόητης πράσινης ανάπτυξης διασφαλίζονται θεαματικά κέρδη για διεθνείς και εγχώριους μονοπωλιακούς ομίλους.
Ο λαός δεν χρειάζεται χώρους τύπου Λας Βέγκας. Η δυνατότητα να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες για άθληση, ψυχαγωγία, πολιτιστική δραστηριότητα, μεγάλης έκτασης πνεύμονα πρασίνου με δωρεάν και εύκολη πρόσβαση του εργαζόμενου, με φθηνές και γρήγορες συγκοινωνίες, σε ένα μεγάλο πολυθεματικό πάρκο στο Ελληνικό, έχει ήδη τεκμηριωθεί επιστημονικά και δεν απαιτεί δαπανηρές επενδύσεις.

Στην κατεύθυνση αυτή μπορούν και πρέπει άμεσα να αξιοποιηθούν οι υπαρκτές αθλητικές εγκαταστάσεις, τα κτίρια των πρώην αεροσταθμών και της αμερικανικής βάσης, τα σχετικά υπόστεγα που συνολικά ξεπερνούν ήδη τα 700 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα κτηρίων.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να προτάξουν τις δικές τους ανάγκες, να απαιτήσουν την ικανοποίησή τους, να οργανώσουν τη δική τους αντεπίθεση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: