Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ -Αύριο οι βουλευτικές εκλογές




Vota PCV Vota GALLO ROJO, Vota por el PARTIDO COMUNISTA DE VENEZUELA
 Ψηφίστε  Κομμουνιστικό Κόμμα της ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ  ! 


Βουλευτικές εκλογές πραγματοποιούνται αύριο στη Βενεζουέλα όπου περίπου 17,5 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους καλούνται να εκλέξουν τα 167 νέα μέλη της Εθνοσυνέλευσης και τους 12 αντιπροσώπους της χώρας στο Κοινοβούλιο της Λατινικής Αμερικής. Πρόκειται για την πλέον κρίσιμη αναμέτρηση των τελευταίων χρόνων καθώς κλιμακώνεται και η προσπάθεια του ιμπεριαλισμού να ανακόψει τη λεγόμενη Μπολιβαριανή διαδικασία που ξεκίνησε με την άνοδο στην προεδρία της χώρας του Ούγκο Τσάβες Φρίας, το Δεκέμβριο του 1998. Η μαζική συμμετοχή των Βενεζουελάνων στην εκλογική διαδικασία αναμένεται να σημάνει τη νίκη της Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και των Κομμουνιστών (εκλογική πλατφόρμα με τη συμμετοχή κυρίως του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας - PSUV και του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας - PCV.
 Οι κομμουνιστές που στηρίζουν την Μπολιβαριανή διαδικασία, ταυτόχρονα βάζουν το ζήτημα της παραπέρα εμβάθυνσή της, ώστε να ενισχυθεί η λαϊκή εξουσία στην προοπτική της ανατροπής της εξουσίας του κεφαλαίου για το σοσιαλισμό).
Από την άλλη πλευρά, η αντιδραστική αντιπολίτευση που έχει τη στήριξη του διεθνούς ιμπεριαλισμού έχει δημιουργήσει την «ομπρέλα» οργανώσεων Mesa de la Unidad Democratica (MUD) (Χώρος Δημοκρατικής Ενότητας) και συμμετέχει στις εκλογές σε αντίθεση με το μποϊκοτάζ που είχε επιλέξει το 2005. Οχι τυχαία επιλέγει, για να χειραγωγήσει και δυσαρεστημένα λαϊκά στρώματα, να επικεντρώνει σε συγκεκριμένα ζητήματα, όπως τη δημόσια ασφάλεια, τη δήθεν «μη ελευθερία έκφρασης» και υπαρκτά προβλήματα διαφθοράς στον κρατικό μηχανισμό, που έχουν όμως περισσότερο σχέση με το γεγονός ότι η Μπολιβαριανή διαδικασία, παρά τα θετικά μέτρα για τα φτωχά λαϊκά στρώματα, δεν έχει συγκρουστεί με τους ισχυρούς καπιταλιστές της χώρας.
Στη Βενεζουέλα εκπρόσωπος του ΚΚΕ
Ο Μπάμπης Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής, που βρίσκεται στη Βενεζουέλα για τις βουλευτικές εκλογές, σε δήλωσή του σημειώνει:
«Η παρουσία μας εδώ εκφράζει την αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών προς τους εργαζόμενους και τις λαϊκές δυνάμεις της Βενεζουέλας. Είναι έκφραση των ισχυρών διεθνιστικών δεσμών με το ΚΚ Βενεζουέλας και το ταξικό εργατικό κίνημα της χώρας, που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στους λαϊκούς αγώνες.
Στην περιοχή εκτυλίσσονται γενικότεροι σχεδιασμοί του βορειοαμερικανικού ιμπεριαλισμού, με την εμπλοκή της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και ευρωπαϊκών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Οι ενορχηστρωμένες πιέσεις και απειλές εναντίον της Βενεζουέλας, οι προσπάθειες παρέμβασης στις εκλογές με τη συκοφάντηση της κυβέρνησής της, του προέδρου της χώρας που προωθούν οι ιμπεριαλιστές πρώτα και κύρια οι ΗΠΑ, η όξυνση του αντικομμουνισμού που τροφοδοτούν τα ελεγχόμενα από την ολιγαρχία ΜΜΕ δεν είναι άσχετες με τις εξελίξεις.
Η πορεία των πραγμάτων θα εξαρτηθεί από την οργάνωση της εργατικής τάξης και των λαϊκών δυνάμεων, την ετοιμότητά τους για θαρραλέα βήματα στην κατεύθυνση της ανατροπής της κυριαρχίας των μονοπωλίων. Σε αυτό τον αγώνα θα βρισκόμαστε σταθερά στο πλευρό τους».

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: