Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Δολοφονία αγωνιστή συνδικαλιστή στο Πακιστάν

Το ΚΚ Πακιστάν σε ανακοίνωσή του καταδικάζει απερίφραστα τη δολοφονία του κομμουνιστή συνδικαλιστή, Ριάζ Αχμέντ, 29 ετών, επικεφαλής του κινήματος Qaumi στην πόλη Φαϊσάλ Αμπάντ, ο οποίος είχε απαχθεί από τις 3 Σεπτέμβρη.
Ταυτόχρονα, καταγγέλλει και τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αμάχων που ανήκουν στις θρησκευτικές μειονότητες των Αχμάντι και των σιιτών, τις επιθέσεις εναντίον Χριστιανών και Ινδουιστών, στην Κουέτα, στη Λαχόρη, στην Πουντζάμπ και στο Καράτσι «από οπαδούς της Τζιχάντ και βάρβαρους Ταλιμπάν», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, απαιτώντας από την κυβέρνηση να λάβει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της ζωής.


Η ιδιαίτερα ανησυχητική κατάσταση της κλιμακούμενης εθνοτικο-θρησκευτικής βίας, που το μόνο που βολεύει είναι τους ιμπεριαλιστές, έχει οδηγήσει από την περασμένη Παρασκευή στη δολοφονία 57 αμάχων. Οι Ταλιμπάν σε ανακοίνωσή τους προειδοποιούν για κλιμάκωση των επιθέσεων εναντίον σιιτών, τους οποίους χαρακτηρίζουν επίσης στόχο τους. Χθες 19 ακόμα άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά, σε επίθεση αυτοκτονίας με στόχο αστυνομικό τμήμα στην περιοχή Λακί Μαρουάτ, ενώ αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σκότωσαν και πέντε φερόμενους ως «Ταλιμπάν».

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: