Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΣΥΡΙΖΑ: Να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

Ερώτηση προς την υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με αφορμή τη σημερινή στάση εργασίας των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, οι οποίοι διεκδικούν την καταβολή δεδουλευμένων τους, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης και Βασίλης Μουλόπουλος.

Όπως τονίζουν οι βουλευτές, μέχρι σήμερα δεν έχουν καταβληθεί στους εργαζομένους δεδουλευμένα εκτός έδρας του τελευταίου οκταμήνου καθώς και υπερωρίες, εξαιρέσιμα και νυχτερινά από τον Απρίλιο και μετά. Σε κάποιες υπηρεσίες, σημειώνουν, οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ παραμένουν μάλιστα απλήρωτοι για εκτός έδρας δεδουλευμένα από τον Αύγουστο του 2009.
Οι βουλευτές χαρακτηρίζουν τους εργαζομένους «στυλοβάτες της εύρυθμης λειτουργίας της υπηρεσίας», προσθέτοντας ότι σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης και έπειτα από τις μειώσεις που έχουν γίνει στις αποδοχές τους, το κάθε ευρώ είναι πλέον πολύ αναγκαίο.
Ζητούν τέλος από το αρμόδιο υπουργείο να αιτιολογήσει τη μεγάλη καθυστέρηση της πληρωμής τους, αλλά και κυρίως να προβεί άμεσα σε ενέργειες για την καταβολή των αποδοχών τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: