Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Εθνικοποίηση του Σκαραμαγκά ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Πληροφορίες για το μέλλον των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά ζητά από την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δημοσιεύματα για επικείμενη υπογραφή της συμφωνίας για τη μεταβίβαση του 75,1% των μετοχών της εταιρείας από την Thyssen Krupp Marine Systems στην Abu Dhabi Mar.


Ρωτά τους συναρμόδιους υπουργούς:

  1. Αν σκοπεύουν να κατατμήσουν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά σε δύο ανεξάρτητες εταιρείες με εμπορική και στρατιωτική δραστηριότητα.
  2. Αν η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εγκρίνει τη μεταβίβαση των Ναυπηγείων και με ποιους όρους, καθώς και να ισχύουν οι πληροφορίες για «προίκα» φρεγατών MEKO και FREMM, κορβετών και συντήρηση πλοίων και υποβρυχίων κλπ προς την Abu Dhabi Mar.
  3. Γιατί η κυβέρνηση δεν προβαίνει στην εθνικοποίηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
  4. Αν σκοπεύουν να προχωρήσουν σε ενέργειες για την άμεση απόδοση των δεδουλευμένων στους 160 εργαζόμενους στο τροχαίο υλικό.
  5. Αν σχεδιάζεται να μεταβιβασθούν στο υπό διαμόρφωση όμιλο Abu Dhabi - Thyssen και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας-Σύρου.
  6. Πως θα αντιμετωπίσουν, σε περίπτωση παράδοσης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην Abu Dhabi τη λειτουργία του Ναυστάθμου Σαλαμίνας ως μονάδας υποστήριξης του στόλου και κυρίως τις θέσεις εργασίας και το μέλλον των εργαζομένων στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.
 ΠΗΓΗ: www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: