Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Γράφει ο Red Star: Δημοσκόπηση RASS για το ΠΑΡΟΝ .Κάτω από το 25% το ΠΑ.ΣΟ.Κ, στο 19% η Ν.Δ ,ενισχυμένο το Κ.Κ.Ε στο 7,8 % (11,7% στους αποφασισμένους)


Στη δημοσκόπηση της εταιρείας RASS, για λογαριασμό της εφημερίδας ΤΟ ΠΑΡΟΝ,  στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου,το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 24,7% Δεύτερο κόμμα  η ΝΔ με 19,3%.Τρίτο κόμμα και ενισχυμένο το ΚΚΕ με 7,8%.Ακολουθεί  ο Λ.Ορθοδ.Συναγερμ. με 4,9% ,οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,2%.Τα άλλα κόμματα συγκεντρώνουν 3,4%. Ακολουθεί ανάλυση από τον Red Star.


Στους αποφασισμένους και όσους πάνε να ψηφίσουν  τα ποσοστά έχουν ως εξής: 

ΠΑ.ΣΟ.Κ            37,1%
Ν.Δ                     29,0 %
Κ.Κ.Ε                 11,7 %
ΛΑ.Ο.Σ                 7,3 %
ΟΙΚΟΛ.ΠΡΑΣ.     5,0 %
ΣΥ.ΡΙΖ.Α               4,8 %
ΛΟΙΠΑ Κ.               5,1 %

Συμπέρασμα είναι ότι  η σημερινή πτώση 7 μονάδων του ΠΑ.ΣΟ.Κ , οριακά του στερεί και την αυτοδυναμία σε περίπτωση που γίνουν εκλογές.Με 37,1 % ο Γιωργάκης δεν βγάζει κυβέρνηση ούτε με τον επαίσχυντο εκλογικό νόμο κλοπής ψήφων προς όφελος του πρώτου,που έφτιαξε ο "σοσιαλιστής" Σκανδαλίδης ! Στην πρόθεση ψήφου το 24,7% είναι το ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ποσοστό για το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές του 2009 ! Και η τάση είναι πτωτική.
Η Ν.Δ κατρακυλά κάτω από το 30% στους αποφασισμένους και κάτω από το 20 % στην πρόθεση ψήφους με τους αναποφάσιστους.Δείχνει να έχει μεγάλη πτωτική τάση, συνεχιζόμενη και μη αναστρέψιμη, ύστερα μάλιστα το συνέδριο της.Εκτίμηση μου είναι πως το πραγματικό ποσοστό της είναι κάτω από 25% και συνεχίζει να πέφτει.Το Κ.Κ.Ε παρουσιάζει μικρή άνοδο στην πρόθεση ψήφου στο 7,8% ενώ σε όσους θα πάνε να ψηφίσουν και έχουν αποφασίσει φτάνει το 11,7%.Σταθερά σε διψήφια νούμερα που δείχνουν ότι όταν γίνουν εκλογές το Κ.Κ.Ε θα έχει 10% + .Βέβαια η άνοδος αυτή είναι μικρή σε σχέση με την δυσαρέσκεια του κόσμου.Οι ακροδεξιοί του Ορθοδ.Συναγερ. κερδίζουν ψήφους από τη Ν.Δ και κλειδώνουν προς το παρόν την τέταρτη θέση με 4,9% με προοπτική να πλησιάσουν το 7%,αλλά σε καμιά περίπτωση δεν έχουν ρεύμα.Οι Οικολ.Πράσινοι έχουν μικρή αυξητική τάση στο 3,3% και σίγουρα θα μπουν ξανά στην βουλή.ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α μετά και την διάσπαση του ΣΥΝ και την δημιουργία της Δημοκρατικής Αριστεράς συγκεντρώνει ποσοστό 3,2% στην πρόθεση ψήφου.Δείχνει να κρατάει τα ποσοστά του ,ενώ στους αποφασισμένους ψηφοφόρους παίρνει περίπου 5 %.Εκτίμηση μου είναι ότι βρίσκεται στο 6% + αν γίνουν σύντομα εκλογές καθώς θα αποσπάσει μεγαλύτερο ποσοστό από ψήφους απογοητευμένων ψηφοφόρων του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Γενικά το μεγάλο ποσοστό αυτών που λένε πως θα απέχουν, ή θα ψηφίσουν λευκό -άκυρο και όσων είναι αναποφάσιστων κάνει εξαιρετικά δύσκολη την όποια πρόβλεψη.Όλοι αυτοί μπορούν να ανατρέψουν το σημερινό πολιτικό σκηνικό αν στρέψουν την πλάτη τους στον δικομματισμό που αθροίζει  μόλις...44%. Υπάρχει βέβαια πάντα το ενδεχόμενο της πόλωσης, της πλύσης εγκεφάλου από τα ΜΜΕ που όταν γίνουν εκλογές  ΘΑ ΠΡΟΣΤΡΕΞΟΥΝ να δώσουν ελπίδες διάσωσης σε ΠΑ.ΣΟ.Κ και Ν.Δ , που σε καμιά περίπτωση όμως δεν θα ξεπεράσουν το μεν ΠΑ.ΣΟ.Κ το 40% και η δε Ν.Δ το 30% ,αθροιστικά δηλαδή το 65-70%.Το δικομματικό πολιτικό σύστημα έχει πληγεί σημαντικά αλλά ακόμα ζει.Στο χέρι μας είναι να του δώσουμε το τελειωτικό χτύπημα.

RED STAR

Δεν υπάρχουν σχόλια: