Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την επίσκεψη της τρόικας και τις κινητοποιήσεις στις μεταφορές

Δημοσιογράφος : κ. Παπαρήγα οι εκπρόσωποι της Τροϊκας είναι εδώ στην Αθήνα θα εξετάσουν το θέμα των ΔΕΚΟ, εσείς πιστεύετε ότι θα έρθουν και νέα μέτρα με την άφιξη των υπευθύνων του ΔΝΤ και της ΕΕ;

«Οι εργαζόμενοι πρέπει όχι απλώς να είναι σε εγρήγορση, αλλά πρέπει ήδη να προετοιμάζουν τις κινητοποιήσεις των επόμενων μηνών, διότι στο στόχαστρο μπαίνουν τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία και οι πρώην ΔΕΚΟ.
Καταλαβαίνουμε λοιπόν πάρα πολύ καλά για τις πρώην ΔΕΚΟ επίκειται συγχωνεύσεις, εξαγορές, ιδιωτικοποιήσεις π.χ. έχουμε την εξαγορά AEGEAN και Ολυμπιακής όπου εδώ αποδεικνύεται πόσα ψέματα έλεγαν τα προηγούμενα χρόνια, ότι δηλαδή θέλουν πολλές ιδιωτικές εταιρίες για να υπάρχει ανταγωνισμός.
Ότι έχει απομείνει μισοκρατικό θα περάσει στους ιδιώτες εφόσον θα έχουν ενδιαφέρον και το κυριότερο αυτό που βλέπουμε εμείς είναι ότι με διάφορους τρόπους και μέσω του κρατικού προϋπολογισμού και μέσω του Καλλικράτη θα υπάρχει μεγάλο πετσόκομμα στις παροχές και επιβολή νέων φόρων. Επομένως οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν τώρα προετοιμασία μεγάλου αγώνα με κεντρικό σύνθημα «δεν αναγνωρίζουμε το χρέος, δεν αναγνωρίζουμε το μνημόνιο».

Δημοσιογράφος: Πως σχολιάζετε τη λευκή απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας από τη μια και την απεργία των οδηγών των Δ.Χ. φορτηγών;

«Βεβαίως και τα θέματα της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας και τα ζητήματα της μεταφοράς εμπορευμάτων τα βλέπουμε από τη σκοπιά της κοινωνικοποίησης της δημόσιας ιδιοκτησίας και του δημόσιου ελέγχου. Δε μπορούμε να πούμε ότι συμπίπτουμε σε όλα τα αιτήματα τα οποία προβάλλονται, διότι δεν αρκεί να παλεύεις με τις συνέπειες της αγοράς. Πρέπει να παλεύεις εναντίον της ίδιας της αγοράς διότι όταν υπάρχει αγορά οι συνέπειες δεν αντιμετωπίζονται. Δεν θα δεχτούμε όμως σε καμία περίπτωση την απεργοσπαστική τοποθέτηση της κυβέρνησης, η οποία δεν θέλει τις απεργίες γιατί ακριβώς θέλει να ευνοήσει τη συγκέντρωση σε λιγότερα χέρια των πηγών της κερδοφορίας και του πλουτισμού και πάνω απ' όλα θέλει να τσακίσει κυριολεκτικά το δικαίωμα στην απεργία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: