Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Συμφωνία υπονόμευσης των εργατικών δικαιωμάτων και εμπαιγμού των εργαζομένων

Η συμβιβασμένη συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ έκανε και πάλι το... χρέος της προς τον ΣΕΒ, συνυπογράφοντας τριετή συμφωνία άγριας λιτότητας.
Ταυτόχρονα, από κοινού με τον ΣΕΒ κοροϊδεύει τους εργαζόμενους μιλώντας περί αυξήσεων το 2011 στο ύψος του ευρωπαϊκού πληθωρισμού 1%, λες και οι έλληνες εργαζόμενοι ψωνίζουν στις Βρυξέλλες και όχι στην Ελλάδα με πραγματικό πληθωρισμό πάνω από 10%.
Εμπαίζουν τους εργαζόμενους όταν λένε πως «έσωσαν» τον 13ο και 14ο μισθό, γιατί και αυτοί οι μισθοί συνεχίζουν να κινδυνεύουν, όχι μόνο από το μεγάλο κεφάλαιο αλλά και από τους ίδιους τους εργατοπατέρες.
Με αυτούς τους εργατοπατέρες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πέρασε δεκάδες αντεργατικά νομοσχέδια, με αποκορύφωμα το αντιασφαλιστικό τερατούργημα που καταργεί στην ουσία την κοινωνική ασφάλιση.
Η καλύτερη απάντηση που μπορούν και πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενες μάζες είναι ο γενικός ξεσηκωμός για την ανατροπή των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων αλλά και για να ξεπετάξουν από το σβέρκο τους την υποταγμένη στην κυβέρνηση και το κεφάλαιο συνδικαλιστική ηγεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: