Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Ανεξάρτητοι οι "Ανανεωτικοί".Διάσπαση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ που αποτελεί και σοβαρό πλήγμα για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α


Τέσσερα μέλη λιγότερα αριθμεί πλέον η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μετά από τη σημερινή της συνεδρίαση, αποχώρησαν τέσσερα στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας του Συνασπισμού δηλώνοντας πια ανεξάρτητοι βουλευτές.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Φ. Κουβέλη, Γρ. Ψαριανό, Θ. Λεβέντη και Ν. Τσούκαλης, οι οποίοι παρέδωσαν στον Πρόεδρο της Βουλής και επιστολή ανεξαρτητοποίησής τους. Λίγο μετά τη λήξη της συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι στόχος τώρα είναι η συγκρότηση της Ανανεωτικής Αριστεράς. Επιπλέον, διέψευσε πληροφορίες που θέλουν τους τέσσερις ανεξάρτητους βουλευτές να συζητούν τη σύσταση νέου κόμματος και επιβεβαίωσε ότι ήρθε σε επαφή με τους Οικολόγους Πράσινους, σημειώνοντας πως τον ενδιαφέρει «η επαφή με την πολιτική οικολογία». 

Σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, ο κ. Τσούκαλης είπε ότι η συνεδρίαση της ΚΟ ήταν ομαλή και χωρίς εντάσεις. «Δεν ήμαστε αντιπαραθετικοί, ούτε ανταγωνιστικοί», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι εξελίξεις είναι έντονες και ενδιαφέρουσες.

Επίσης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στις τοπικές εκλογές να υπάρξει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Λεβέντης θα υποβάλει την παραίτησή του και από τη θέση του 7ου αντιπροέδρου της Βουλής.

Δ. Παπαδημούλης: Βεβιασμένες οι αποφάσεις των «4»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε στην τοποθέτησή του ότι η σημερινή ήταν μια αρνητική εξέλιξη και συμπλήρωσε ότι για τον ίδιο είναι και οδυνηρή.

Τόνισε ακόμα ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν από τους παραιτηθέντες βουλευτές ήταν βεβιασμένες, ενώ εκτίμησε ότι οι εξελίξεις δεν ήταν αναπόφευκτες.

Είπε τέλος ότι καταβλήθηκαν προσπάθειες να αποτραπούν οι εξελίξεις, ενώ υποστήριξε ότι η συνεργασία μεταξύ των βουλευτών θα συνεχιστεί σαν να είναι στην ίδια ΚΟ.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχή του τέλους για τη ρήξη στον Συνασπισμό έγινε, όταν η Ανανεωτική Πτέρυγα αποχώρησε από το 6ο συνέδριο του κόμματος.

Ακολούθησε η χθεσινή συνάντηση της ηγεσίας του Συνασπισμού με στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας, κατά την οποία ο Αλέξης Τσίπρας –χωρίς αποτέλεσμα- επαναδιατύπωσε το κάλεσμά του να παραμείνουν στον κόμμα.

Δ. Στρατούλης: Σοβαρό πλήγμα η αποχώρηση

Αρνητική εξέλιξη «σε μια περίοδο που τα θύματα της οικονομικής κρίσης και των αντεργατικών κυβερνητικών πολιτικών απαιτούν ενότητα» χαρακτήρισε την αποχώρηση της Ανανεωτικής Πτέρυγας, το μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ κ. Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Παρά το σοβαρό πλήγμα που δεχτήκαμε από αυτή την εξέλιξη», συνέχισε ο κ. Στρατούλης, «ο ΣΥΝ και η πολιτική μας συμμαχία, ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζουμε τους αγώνες μας για να μη γυρίσει η κυβέρνηση με τη συνεργασία του ΔΝΤ και της Ε.Ε. το ρολόι της ιστορίας 200 χρόνια πίσω».
ΠΗΓΗ:www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: