Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Κάλεσμα της Απεργιακής Συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ προς την εργατική τάξη και τα αγωνιστικά Συνδικάτα της Ευρώπης

ΕΚΚΛΗΣΗ

Προς την εργατική τάξη των Ευρωπαϊκών χωρών

Προς όλα τα αγωνιστικά συνδικάτα της Ευρώπης

Προς όλους τους Ευρωπαίους συνδικαλιστές που αγωνίζονται

Αγαπητή συνάδελφοι,

Σας στέλνουμε ψήφισμα – κάλεσμα που ενέκριναν σήμερα, Τρίτη 29 Ιουνίου 2010, όλοι οι εργαζόμενοι της Αθήνας στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ μπροστά στο Ελληνικό κοινοβούλιο.

«Όλοι εμείς οι δεκάδες χιλιάδες συγκεντρωμένοι της Αθήνας εκφράζουμε μία ακόμα φορά τη ριζική μας αντίθεση στα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης. Μέτρα που ανατρέπουν ριζικά κατακτήσεις δεκαετιών προς όφελος του μονοπωλιακού κεφαλαίου.

Συνεχίζουμε ανυποχώρητα τον ταξικό αγώνα, με τους στόχους του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στη χώρα μας που το εκφράζει και το εκπροσωπεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), που συσπειρώνει στις γραμμές του χιλιάδες εργαζόμενους μέσα από εκατοντάδες πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Αυτή την περίοδο αγώνες των εργαζομένων γίνονται σε πολλές ακόμα Ευρωπαϊκές χώρες ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεών τους. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας. Από όλους αυτούς τους μικρούς και μεγάλους αγώνες βγαίνουν ορισμένα κοινά συμπεράσματα:

1. Η εργατική τάξη σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ενιαία επεξεργασμένη στρατηγική του μονοπωλιακού κεφαλαίου. Στρατηγική που δεν έχει μόνο ως στόχο να μεταφέρει όλες τις συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στις πλάτες της εργατικής τάξης, αλλά κυρίως να εξασφαλίσει την μακροπρόθεσμη κερδοφορία του με την πλήρη κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος και την αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης. Είμαστε μάρτυρες της πιο βάρβαρης και συντονισμένης πανευρωπαϊκής επίθεσης και ταυτόχρονα του πιο λυσσαλέου αγώνα κάθε ξεχωριστής καπιταλιστικής χώρας να εξασφαλίσει για λογαριασμό της τη μερίδα του λέοντος. Ανταγωνισμός που θα φέρει νέα δεινά σε βάρος όλων των λαών.
2. Κυβερνήσεις, είτε νεοφιλελεύθερες, είτε σοσιαλδημοκρατικές εφαρμόζουν τα ίδια σκληρά μέτρα. Εκφράζουν τα ίδια συμφέροντα.
3. Κατακτήσεις και θεμελιώδη δικαιώματα που κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, με αίμα και θυσίες παίρνονται τώρα πίσω με δικαιολογία «την έξοδο από την κρίση», μια κρίση που τη γέννησε η καπιταλιστική αναρχία και τα καπιταλιστικά υπερκέρδη. Κρίση βαθιά που δείχνει τα ιστορικά όρια του καπιταλισμού, ενός συστήματος που σαπίζει και γεννά σε μαζική κλίμακα την ανεργία, τη φτώχια, τον πόλεμο, την καταπίεση.
4. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδεικνύεται, ότι είναι μια ένωση των καπιταλιστών. Μια ένωση που μαζί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τις ΗΠΑ, μαζί με τις κυβερνήσεις συνιστούν μια συμμαχία καταλήστευσης των λαών για λογαριασμό του κεφαλαίου.
5. Η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων αποδεικνύεται συνεχώς, ότι δεν είναι συνδικαλιστική οργάνωση, αλλά ένα γραφειοκρατικό επιτελείο του Ευρωπαϊκού κεφαλαίου, που στηρίζει στην ουσία τις στρατηγικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι ευθύνες αυτών των δυνάμεων είναι τεράστιες, γιατί έχουν αφοπλίσει το εργατικό κίνημα με την πολιτική της συμφιλίωσης με το κεφάλαιο, με την πολιτική της ταξικής συνεργασίας, της υποταγής.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η ανάγκη σήμερα για πανευρωπαϊκό συντονισμό όλων των αγωνιστικών συνδικάτων και όλων των ευρωπαίων εργαζομένων είναι βασική ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.

Σήμερα, περισσότερο από χθες, χρειαζόμαστε:

· Διεθνισμό και Εργατική Αλληλεγγύη
· Αγωνιστικό Συνδικαλιστικό Συντονισμό
· Κοινούς ταξικούς αγώνες με κοινούς στόχους
σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση, στις εργασιακές σχέσεις, στη δημόσια Υγεία, Παιδεία, οι ιδιωτικοποιήσεις σε όλους τους τομείς, η μαζική ανεργία, η μείωση των μισθών και των συντάξεων δεν έχουν προσωρινό, αλλά μόνιμο χαρακτήρα. Μέσα από αυτές τις ανατροπές το κεφάλαιο προσπαθεί να ισχυροποιήσει το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, καταδικάζοντας πλατιές μάζες εργαζομένων στην ανεργία και την εξαθλίωση. Γυναίκες, νέοι και έφηβοι θα πληρώσουν βαρύ τίμημα.

Εργαζόμενοι της Ευρώπης,
Δεν μπορούμε να περιμένουμε! Πρέπει να συντονιστούμε !

Εμείς οι Έλληνες εργάτες, άνεργοι, μετανάστες, γυναίκες, νέοι και συνταξιούχοι εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Δανίας, της Ιταλίας, της Ρουμανίας, της Γαλλίας, στους εργαζόμενους όλων των χωρών, που βγαίνουν στους δρόμους.
Εκφράζουμε το διεθνισμό μας σε όλους τους Ευρωπαίους εργαζόμενους που ξεπερνούν – αφήνουν πίσω τους – τις συμβιβασμένες, γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες και ανοίγουν νέους δρόμους, με νέα αγωνιστικά, τίμια συνδικάτα που οργανώνουν την αντεπίθεσή μας.
Στόχος αυτών των αγώνων μας πρέπει να είναι η απόκρουση αυτών των αντεργατικών μέτρων. Να μην εφαρμοστούν αυτές οι πολιτικές.
Να απαιτήσουμε μέτρα που θα ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών οικογενειών.
Να βοηθήσουμε την εργατική τάξη στην Ευρώπη να κατανοήσει, ότι το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός.
Αγωνιζόμαστε να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Το ΠΑΜΕ θα συνεχίσει τις προσπάθειες για συντονισμό των δυνάμεών μας, για κοινούς αγώνες. Προτείνουμε συνάντηση για το επόμενο διάστημα στην Αθήνα ή άλλη Ευρωπαϊκή χώρα.


Αθήνα, 29 Ιούνη 2010

Πλατεία Συντάγματος

Δεν υπάρχουν σχόλια: