Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ΑΚΕΛ-Ψήφισμα Καταδίκης της Επίθεσης του Ισραηλινού Στρατού Εναντίον Ακτιβιστών της Νηοπομπής «Ελευθερώστε τη Γάζα»

To ψήφισμα εγκρίθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώθηκε από το ΑΚΕΛ και τις Λαϊκές Οργανώσεις ΠΕΟ, ΕΔΟΝ, ΠΟΓΟ και ΕΚΑ για την καταδίκη του Ισραηλινού εγκλήματος που διαπράχθηκε σε βάρος ακτιβιστών που συμμετείχαν στη Νηοπομπή “Ελευθερώστε τη Γάζα»
1η Ιουνίου 2010
 
ΠΡΟΣ:
τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κ. Μπαν Κι Μουν και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο
 
1.   Ως ΑΚΕΛ καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τη νέα Ισραηλινή θηριωδία, αυτή την φορά σε βάρος ακτιβιστών που επιχειρούσαν με ειρηνικό τρόπο να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στην κατεχόμενη Γάζα. Για μια ακόμη φορά, το κράτος του Ισραήλ επιδεικνύει μηδενικό σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και στο διεθνές δίκαιο, δολοφονώντας ακτιβιστές και μάλιστα σε διεθνή χωρικά ύδατα. Το «έγκλημα» των ακτιβιστών ήταν η πρόθεση τους να προσφέρουν ανάσα βοήθειας και ανακούφισης στους βασανισμένους κατοίκους της Γάζας. Καμιά απολύτως δικαιολογία από πλευράς του Ισραήλ δεν είναι δυνατό να το απαλλάξει από τις ασήκωτες ευθύνες του για το καινούργιο αυτό έγκλημα.
2.   Η Διεθνής Κοινότητα θα πρέπει πλέον να σταματήσει να ανέχεται το συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού το οποίο καταδεικνύεται ως τέτοιο σε σειρά ψηφισμάτων του ΟΗΕ ενώ από τον περασμένο Σεπτέμβρη ο ΟΗΕ, μέσα από την έκθεση Γκόλτστοουν κατέδειξε το Ισραήλ ως ένοχο για εγκλήματα πολέμου και πιθανόν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εξαιτίας των Ισραηλινών επιδρομών στην Γάζα το Γενάρη του 2009.
3.   Καλούμε τη Διεθνή Κοινότητα, τον ΟΗΕ και την Ε.Ε να στηλιτεύσουν την νέα βάναυση ενέργεια του κράτους του Ισραήλ και να το θέσουν προ των τεράστιων ευθυνών του. Τους καλούμε επίσης να δράσουν επιτέλους με τη δέουσα αποφασιστικότητα ώστε να τερματιστεί η κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών, να αρθεί άμεσα ο εγκληματικός αποκλεισμός της Γάζας που έχει καταδικάσει στην εξαθλίωση ενάμιση εκατομμύριο ανθρώπους, να ξηλωθεί το ρατσιστικό τείχος στην Ιερουσαλήμ και να σταματήσει ο συνεχιζόμενος εποικισμός στις κατεχόμενες περιοχές και η εκδίωξη Παλαιστινίων από τις οικίες τους.
4.   Καλούμε τις ΗΠΑ να παύσουν να στηρίζουν με προκλητικό τρόπο το κράτος του Ισραήλ στην συνεχιζόμενη εγκληματική πολιτική του καθώς και την Ε.Ε να πράξει ανάλογα, ξεκινώντας με άμεσο τερματισμό του συμφώνου συνεργασίας Ε.Ε- Ισραήλ.
5.   Επαναβεβαιώνουμε την υποστήριξη και αλληλεγγύη μας με τον Παλαιστινιακό λαό στον αγώνα του για την ανάκτηση των νόμιμων και αναφαίρετων εθνικών δικαιωμάτων του, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος της αυτό-διάθεσης και της ίδρυσης ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως την πρωτεύουσα του, καθώς και του δικαιώματος επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων σύμφωνα με το ψήφισμα 194 των Ηνωμένων Εθνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: