Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Θέτει θέμα παραίτησης των ανεξάρτητων βουλευτών η γραμματεία του συμμαχικού σχήματος

Θέμα παραίτησης των τεσσάρων βουλευτών που ανεξαρτητοποιήθηκαν, θέτει η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι “οφείλουν να σεβαστούν τη θέληση των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που στήριξαν και ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ, εκλέγοντας 13 αντιπροσώπους του στη Βουλή, και να πράξουν σύμφωνα με τις πολιτικές και ηθικές παραδόσεις της Αριστεράς, ώστε να διασφαλιστεί ο αριθμός των εδρών που ίδιοι οι πολίτες με την ψήφο τους καθόρισαν και ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ”.



Η γραμματεία του συμμαχικού σχήματος συνεδρίασε προκειμένου να καθορίσει τις δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ με επίκεντρο τα ζητήματα που ανακύπτουν από τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό. Με αφορμή την πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία αλληλεγγύης στην Ελλάδα από 21 – 26 Ιουνίου που έχουν αναλάβει 9 ευρωβουλευτές της ευρωομάδας GUE/NGL, μεταξύ των οποίων και ο Νίκος Χουντής, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε τα εξής:



• Συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 18 Ιουνίου.



• Πανελλαδικές δράσεις σε εργασιακούς χώρους τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22/6 ενάντια στις απολύσεις και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο (ΕΡΤ, ναυπηγεία, νοσοκομεία που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας κλπ).

• Κεντρική εκδήλωση την Παρασκευή 25 Ιουνίου στο πάρκο Θησείου (δίπλα στο σταθμό ΗΣΑΠ) στο πλαίσιο ταυτόχρονων εκδηλώσεων με άλλες ευρωπαϊκές χώρες των οποίων ευρωβουλευτές συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αλληλεγγύης (Πορτογαλία, Ιρλανδία, Μ. Βρετανία, Γαλλία κλπ).



• Δράσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ την Κυριακή 27 Ιουνίου.



Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει για πολλοστή φορά τη στήριξή του στο δήμαρχο Ελληνικού, Χρήστο Κορτζίδη, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει λύση στα αιτήματά του.



Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει, επίσης, γνωστό ότι θα συμμετάσχει στις δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία από 1-4 Ιουλίου.

Ανανεωτική Πτέρυγα: Η λαϊκή εντολή ήταν για αριστερές ιδέες και όχι για αριστερισμό



"Για τελευταία φορά υπενθυμίζουμε ότι χιλιάδες πολίτες τον Οκτώβριο του 2009 επέλεξαν να στείλουν στη Βουλή τους ανανεωτικούς βουλευτές με την εντολή και τη δημοκρατική δέσμευση να εκφράζουν, να προβάλλουν τις ανανεωτικές αριστερές ιδέες και όχι τον αριστερισμό. Αυτή τη δέσμευση τήρησαν οι ανανεωτικοί βουλευτές μας αποδεσμευόμενοι από το ΣΥΡΙΖΑ", αναφέρει στην απάντησή της η Ανανεωτική Πτέρυγα.





"Ο ανανεωτικός χώρος έχει ήδη ξεκινήσει την πορεία συγκρότησής του, αφήνοντας πίσω την πολιτική μιζέρια του ΣΥΡΙΖΑ", καταλήγει.


ΠΗΓΗ:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: