Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ του βουλευτή του Κ.Κ.Ε ,Κώστα Καζάκου: Ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων στην Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ)

Προς τον Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού

Δελτίο τύπου εξέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα το Σωματείο Χορωδών Εργαζομένων στην ΕΛΣ, με το οποίο καταγγέλλει τη διοίκηση της ΕΛΣ για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράση και τρομοκράτησης των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα επιβλήθηκαν πειθαρχικές ποινές 3 ημερομισθίων στα μέλη του σωματείου για τη ματαίωση μία πρόβας με ευθύνη τρίτου, η οποία χρεώθηκε στο σωματείο και πειθαρχικές ποινές 6 ημερομισθίων στα μέλη του ΔΣ του σωματείου επειδή διαμαρτυρήθηκαν και ματαίωσαν πρόβα, στην οποία συμμετείχαν 24 έκτακτοι χορωδοί , αρχικά χωρίς έγγραφες συμβάσεις και κατόπιν με συμβάσεις έργου και όχι εξαρτημένης εργασίας, κατά παράβαση του νόμου.

Την ίδια στιγμή τα χρόνια και σοβαρά προβλήματα, που το ΚΚΕ έχει φέρει προς συζήτηση στη Βουλή, εξακολουθούν να παραμένουν. Η ελλιπής χρηματοδότηση, το τεράστιο έλλειμμα, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι , οι απολύσεις τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού, η γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας συνθέτουν μια ασφυκτική κατάσταση για τους εργαζόμενους και την ίδια τη λειτουργία της ΕΛΣ.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός τι μέτρα είναι διατεθειμένη να λάβει η κυβέρνηση ώστε:

Να παρθούν πίσω οι πειθαρχικές ποινές και να σταματήσει κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και τρομοκράτησης των εργαζομένων
Να εξασφαλιστεί η απαραίτητη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, να ανακληθούν οι απολύσεις και να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι προκειμένου η ΕΛΣ να συνεχίσει να λειτουργεί.

Ο βουλευτής
Κώστας Καζάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: