Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Χυδαιότητα, σαπίλα και υποκρισία-Ημερίδα, με τον τίτλο «Η ψυχολογία της απόλυσης - Μάθετε πώς να χειρίζεστε τα Συναισθήματα των Στελεχών σας», διοργανώνει η εταιρεία «Attitude-ltd», στις 12 Ιούλη.

 Ημερίδα, με τον τίτλο «Η ψυχολογία της απόλυσης - Μάθετε πώς να χειρίζεστε τα Συναισθήματα των Στελεχών σας», διοργανώνει η εταιρεία «Attitude-ltd», στις 12 Ιούλη.

Και εξηγεί: «Μία ξεχωριστή ημερίδα που επιθυμεί να αναλύσει σε βάθος τα συναισθήματα, τους φόβους, τις ανησυχίες των στελεχών που έρχονται αντιμέτωπα με μία τέτοια εταιρική απόφαση ή εκείνων που βιώνουν την πιθανότητά της. Μία ημερίδα που επιδιώκει να φωτίσει ακόμη τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες και το άγχος των στελεχών που είναι αναγκασμένα να την ανακοινώσουν...»! Και σε άλλο σημείο: «Μάθετε πώς να επικοινωνείτε αποτελεσματικά ένα τέτοιο μήνυμα. Μάθετε πώς να χειρίζεστε τα συναισθήματα των στελεχών σας. Μάθετε πώς να χειρίζεστε τα δικά σας συναισθήματα κάνοντας μία τέτοια ανακοίνωση. Κάντε αποτελεσματική διαχείριση της κρίσης που μία τέτοια ανακοίνωση μπορεί να επιφέρει»!

Οσο και να εξαγριώνει ο κυνισμός και η ωμότητα του κειμένου, αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο του καπιταλισμού. Το πρόβλημά του δεν είναι οι απολύσεις, αφού σ' αυτό το σύστημα η ανεργία είναι μόνιμος συνοδοιπόρος και πολύ περισσότερο σε συνθήκες κρίσης είναι δεδομένο πως θα πολλαπλασιαστεί το φαινόμενο. Αυτό είναι τόσο σίγουρο, που εταιρείες σαν την προαναφερόμενη επιχειρούν να το εκμεταλλευτούν και να βγάλουν και κέρδος υποδείχνοντας προφανώς τρόπους χειρισμού του. Χυδαιότητα και υποκρισία αφού κανένα «ψυχολογικό» πρόβλημα δεν παθαίνουν οι καπιταλιστές και τα στελέχη τους μπροστά στη σωτηρία της ιδιοκτησίας τους.
Φαινόμενα σαν αυτό είναι αποδεικτικά πως το σύστημα έχει πλέον σαπίσει και οι εργαζόμενοι που έχουν δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή απασχόληση, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, πρέπει αφ' ενός να διεκδικούν μέτρα προστασίας των ανέργων εντάσσοντας όμως και αυτή τη διεκδίκηση μαζί με όλους τους εργάτες στον αγώνα να ανοίξουν τις διαδικασίες του άλλου δρόμου ανάπτυξης. Υπάρχει τεράστιος πλούτος, μόνο που τον λυμαίνονται μια χούφτα μεγαλοκαρχαριών. Εκεί βρίσκεται το πρόβλημα και αυτό είναι που πρέπει ν' αλλάξει με κεντρικό σχεδιασμό, λαϊκή οικονομία και λαϊκή εξουσία.
 
Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: