Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Καταγγελία της Αριστερής Ενότητας - ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΣΤΟΝ Φ.Σ. ΑΣΟΕΕ

Εδώ και χρόνια οι φοιτητικές εκλογές στην ΑΣΟΕΕ, διεξάγονται χωρίς παραβάν αλλά φέτος ύστερα από πρωτοβουλία της Αριστερής Ενότητας το προεκλογικό ΔΣ του Φ.Σ. ΑΣΟΕΕ αποφάσισε με πλειοψηφία 6/11(ΔΑΠ,ΠΚΣ,ΑΡΕΝ) την διεξαγωγή φοιτητικών εκλογών με την ύπαρξη παραβάν, προκειμένου να σταματήσει η νοθεία.

Σήμερα Τετάρτη (19/5) και ενώ είχε τοποθετηθεί επαρκής αριθμός παραβάν στις αίθουσες ψηφοφορίας, οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΠ έσκισαν και πέταξαν τα παραβάν στην κυριολεξία από το παράθυρο τραμπουκίζοντας όποιον πήγε να τους σταματήσει.
 Την ίδια ώρα απαξίωναν ακόμα περισσότερο την πολιτική διαδικασία των Φοιτητικών εκλογών με χουλιγκανισμούς (συνθήματα, καπνογόνα κτλ). Να σημειωθεί επίσης ότι χθες το βράδυ συνδικαλιστές της ΠΑΣΠ προσπάθησαν να διαρρήξουν την αίθουσα όπου φυλάγονταν τα παραβάν για να τα «εξαφανίσουν».

Με την στάση της η ΠΑΣΠ φανερώνει ότι θέλει να πραγματοποιηθούν οι φοιτητικές εκλογές χωρίς το δημοκρατικό δικαίωμα της μυστικότητας της ψήφου. Οι φασιστικές πρακτικές μέσα στους φοιτητικούς συλλόγους από την παράταξη που έκανε ότι μπορούσε το προηγούμενο διάστημα για να μπλοκάρει τις φοιτητικές κινητοποιήσεις και να νομιμοποιήσει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές.

Οι ενέργειες αυτές της παράταξης της ΠΑΣΠ καταδικάζονται όχι μόνο από το Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου της ΑΣΟΕΕ αλλά και από ολόκληρη την φοιτητική κοινότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: