Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ/Ε.Ε.Κ: ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ



ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ


Οι φοιτητικές εκλογές της 19 Μάη γίνονται μέσα στη δίνη ενός διεθνούς κοινωνικού πολέμου που έχει ξεσπάσει με αφορμή την προσπάθεια της Κυβέρνησης των Ελλήνων και Ευρωπαίων καπιταλιστών να αναγκάσει τους εργαζόμενους να πληρώσουν τη χρεοκοπία του συστήματός τους.

Σε αυτή τη σύγκρουση διακύβευμα για εμάς, τη νεολαία χωρίς παρόν και μέλλον, τους μαθητές τους εργάτες και τους άνεργους, δεν είναι η διατήρηση της μίας ή της άλλης πλευράς της «καθημερινότητάς μας», αλλά η διεκδίκηση όλης της ζωής που μας κλέβουν οι καπιταλιστές για να διατηρήσουν το σύστημά τους, τον παρακμασμένο και καταστροφικό καπιταλισμό που βρίσκεται στη χειρότερη κρίση της ιστορίας του.


Μόνιμη και μαζική ανεργία για τη νεολαία, υπολειτουργία και κλείσιμο των σχολών, αναγνώριση των ιδιωτικών κολεγίων, κατάλυση του ασύλου και καταστολή της νεολαίας, είναι η πραγματικότητα στην οποία μας καλούν να ζήσουμε. Τα ψέματα όμως έχουν οριστικά τελειώσει!

Οι εκατοντάδες χιλιάδες των απεργών που πλημμύρισαν την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και όλες τις πόλεις της χώρας στη Γενική Απεργία της 5ης Μάη απάντησαν ΩΣ ΕΔΩ! Η κυβέρνηση των απατεώνων του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κάνει ότι οδήγησε στην ανατροπή της προηγούμενης δεξιάς Κυβέρνησης. Δε μπορεί να σφαγιάσει στο βωμό του ΔΝΤ και της ΕΕ κατακτήσεις ενός αιώνα του εργατικού κινήματος. Η πολιορκία της Βουλής από διαδηλωτές ήταν μόνο η πρώτη πράξη σε έναν πόλεμο μακράς διαρκείας.

Το σαπισμένο τους πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να ικανοποιήσει καμία από τις ανάγκες και επιθυμίες μας, κανένα από τα αιτήματα του κινήματος των μαζών, όσο και αν καπηλευτεί τους 3 νεκρούς της Μαρφίν. Όσα πολιτικά παιχνίδια και αν παίξουν με τους νεκρούς, δε βγάζουν άχνα για τις συνθήκες εργασίας ρωμαϊκής γαλέρας που επέβαλε ο Βγενόπουλος στη Μαρφίν κάτω από τη μύτη τους.

Τα προεκλογικά ψέματα του Γιωργάκη τελείωσαν πανηγυρικά και το χρεοστάσιο είναι εδώ, έτοιμο να αχρηστεύσει εντελώς τις θυσίες του λαού και τα μέτρα των κυβερνώντων. Μια Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας είναι ο δρόμος στον οποίο πρέπει να προχωρήσουμε. Tο φοιτητικό κίνημα δεν μπορεί να μείνει θεατής.

Η βίαιη προσαρμογή της παιδείας στην καπιταλιστική χρεοκοπία δεν αφήνει περιθώρια «ακαδημαϊκής» γαλήνης και νηνεμίας. Ο νέος νόμος-πλαίσιο της Διαμαντοπούλου με στόχο το “νοικοκύρεμα” της εκπαίδευσης βαδίζει στο κενό. Κανένα νοικοκυριό δε στήνεται

- χωρίς χρήματα γιατί η χρόνια υποχρηματοδότηση σε συνδυασμό με το μαχαίρι της μείωσης του προϋπολογισμού της εκπαίδευσης κατά 10% φέρνουν μαζικά κλεισίματα τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ

-χωρίς όραμα γιατί η υπό διαμόρφωση αγορά εργασία συνδέεται μόνο με μια διαλυμένη αγορά εργασίας στην οποία κυριαρχεί η ανεργία.

Η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας καλεί τους φοιτητές και σπουδαστές στις εκλογές της 19ης Μάη

- Να μαυρίσουν την ΠΑΣΠ και να μη δείξουν καμία ανοχή στις «αγωνιστικές κορώνες της» ενάντια στα μέτρα της ΠΑΣΟΚικής κυβέρνησής της, που η ίδια στηρίζει με κάθε τρόπο

- Να μαυρίσουν τη θεσμική αντιπολίτευση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, της δεξιάς παράταξης των αντιμεταρρυθμίσεων στην εκπαίδευση και της «άλλης καπιταλιστικής διεξόδου» από τη χρεοκοπία

- Να μην υποστηρίξουν την Πανσπουδαστική-ΜΑΣ της διάσπασης των αγώνων, της εχθρικότητας στην εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 και της προσπάθειας νεκρανάστασης της ΕΦΕΕ.

- Να μη μασήσουν την πολυγλωσσία της ΑΡΕΝ που σε κάθε της εκδοχή εκφράζει τη γραμμή ενσωμάτωσης του φοιτητικού κινήματος σε σχέδια μιας κεντροαριστερής ή ψευτο-αριστερής διαβέρνησης εντός του σαπισμένου καπιταλιστικού συστήματος

Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, η υπεράσπιση των κοινωνικών κατακτήσεων της μεγάλης πλειοψηφίας των φοιτητών και η πάλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση-διάλυση της δημόσιας παιδείας και την προσαρμογή της στην πραγματικότητα της μαζικής ανεργίας δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο στο δρόμο που άνοιξαν οι φοιτητικές καταλήψεις του 2006-7 και πολύ περισσότερο η εξέγερση του Δεκέμβρη μετά την κρατική δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

· Στο lock out της κυβέρνησης, στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολών, στην μόνιμη και μαζική ανεργία που μας περιμένει, απαντάμε με ένα νέο black out του φοιτητικού κινήματος με καταλήψεις διαρκείας και μαζικές διαδηλώσεις σε κάθε γωνιά της χώρας.

· Την κρίση να πληρώσουν οι καπιταλιστές, να διαγραφεί ολόκληρο το εξωτερικό χρέος, να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και όλοι βασικοί πυλώνες της οικονομίας, χωρίς αποζημίωση, κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση

· Λιγότερη δουλειά – μόνιμη και αξιοπρεπής δουλειά για όλους, πραγματικά δημόσια δωρεάν και υψηλού επιπέδου ενιαία πανεπιστημιακή εκπαίδευση για όλους, χωρίς ταξικούς και εξεταστικούς φραγμούς

· Μόνο η εργατική εξουσία μπορεί να δώσει διέξοδο από την καπιταλιστική χρεοκοπία, για μια πανανθρώπινη ελευθεριακή παιδεία σε μια σοσιαλιστική κοινωνία!

Οι φοιτητικές εκλογές της 19ης Μάη γίνονται εν τω μέσω ενός μεγάλου απεργιακού κύματος που μετά την 5η Μάη παίρνει απειλητικές διαστάσεις για τους κυβερνώντες και τους διεθνείς πατρόνες τους.

Καλούμε στη στήριξη και ψήφιση των ψηφοδελτίων της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης, της μόνης δύναμης που αντιτίθεται στην ενσωμάτωση του φοιτητικού κινήματος στα παιχνίδια διαλόγου με το καταρρέον αστικό «πολιτικό σκηνικό».



Ø για την ανάπτυξη νικηφόρων αγώνων και μιας μαχόμενης επαναστατικής πρωτοπορίας στα ΑΕΙ-ΤΕΙ



Ø ενάντια σε κάθε γέφυρα με την κυβέρνηση και την αστική δημοκρατία



Ø για μια μαρξιστική ηγεσία του φοιτητικού κινήματος που να αντιμετωπίζει τα μεγάλα ζητήματα της κρίσης και της επαναστατικής στρατηγικής σήμερα.



Ø για ένα φοιτητικό κίνημα – συνιστώσα σε ένα μαζικό επαναστατικό κίνημα όλων των εκμεταλλευμένων και καταπιεσμένων, για την πλήρη κοινωνική χειραφέτηση!



· Καταλήψεις διαρκείας – Κοινός αγώνας με εργαζομένους και μαθητές

· Έξω το ΔΝΤ, η ΕΕ και η κυβέρνηση των λακέδων τους

· Επαναστατική σοσιαλιστική διέξοδος στην καπιταλιστική χρεοκοπία!



ΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ

ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: