Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ-Απάντηση στη βάρβαρη πολιτική με ψήφο στην Πανσπουδαστική

Σήμερα ψηφίζουμε μαχητικά Πανσπουδαστική

Στις κάλπες των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών μπορεί και πρέπει να αποτυπωθεί η δυσαρέσκεια και η οργή για τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης, να εκφραστεί η αντίθεση στην πολιτική στην Παιδεία και ειδικότερα στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Το αποτέλεσμα των εκλογών μπορεί να αποτελέσει την αρχή για ένα οργανωμένο ισχυρό φοιτητικό κίνημα. Αποφασιστική μαζική στήριξη στα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ.
Σήμερα οι φοιτητές και οι σπουδαστές καλούνται να ψηφίσουν για όλα. Στις κάλπες των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών μπορεί και πρέπει να αποτυπωθεί η δυσαρέσκεια και η οργή για τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης, μπορεί και πρέπει να εκφραστεί η αντίθεση στην πολιτική για την Παιδεία. Η νεολαία, οι φοιτητές και οι σπουδαστές, που η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι παιδιά εργαζομένων που πλήττονται απ' τις περικοπές μισθών και δικαιωμάτων, δεν μπορούν να μείνουν αδιάφοροι. Το αποτέλεσμα των εκλογών μπορεί να αποτελέσει την αρχή για ένα οργανωμένο ισχυρό φοιτητικό κίνημα.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, μετά από μια αγωνιστική χρονιά, μαζί με τους εργαζόμενους, πάλεψε για τα δικαιώματα των φοιτητών και των σπουδαστών. Ηταν στις σχολές, αντιμετωπίζοντας την επίθεση στο δικαίωμα στη μόρφωση και στην εργασία. Ηταν στο δρόμο, στις απεργίες, μαζί με τις ταξικές δυνάμεις, δηλώνοντας και διαδηλώνοντας ότι η νεολαία δεν πρόκειται να ανεχθεί τον κόσμο που της ετοιμάζουν οι εκμεταλλευτές της.

Αποκάλυψε και κατήγγειλε τις κυβερνητικές παρατάξεις ΠΑΣΠ και ΔΑΠ που, στην πράξη, εκπροσώπησαν τα αστικά κόμματα. Κανένα άλλοθι δεν υπάρχει γι' αυτούς που συνδιαμόρφωσαν το τοπίο, αλλά και για εκείνους που είτε έστρωναν το χαλί στο συμβιβασμό, είτε καλλιεργούσαν αυταπάτες (ΑΡΕΝ - ΕΑΑΚ). Τα προβλήματα και τα δικαιώματα των φοιτητών και των σπουδαστών χρειάζονται ένα οργανωμένο σπουδαστικό κίνημα, για το οποίο πάλεψε και παλεύει μόνο το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και σήμερα καλεί σε μαζική στήριξη των ψηφοδελτίων της Πανσπουδαστικής ΚΣ. Το ψηφοδέλτιο με το γαρίφαλο και φέτος είναι αυτό που μπορεί να εκφράσει την αντίσταση, την ανυπακοή, αλλά και την ελπίδα για το μέλλον.
Η Πανσπουδαστική ΚΣ «κατεβαίνει» σε 198 από τους 200 φοιτητικούς συλλόγους, που οι εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν με το καταστατικό της ΕΦΕΕ και σε 68 από τους 70 σπουδαστικούς συλλόγους, που οι εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν με το καταστατικό της ΕΣΕΕ.

Στις περισσότερες σχολές, οι κάλπες ανοίγουν στις 7 το πρωί και κλείνουν στις 7 το βράδυ. Δικαίωμα ψήφου έχουν οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα (καταλόγους) των Τμημάτων με την επίδειξη απαραίτητα της αστυνομικής ταυτότητας (ή διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης). 
ΠΗΓΗ:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: