Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Άγνοια για τη φραγή στο τηλέφωνο του πρωθυπουργού δήλωσε ο Π. Βουρλούμης


Αγνοια για το ότι το τηλέφωνο του Γιώργου Παπανδρέου στο Καστρί έχει «σιγήσει», όπως αποκάλυψε η «Ε», δήλωσε κατά την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή για τη Siemens, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Παναγής Βουρλούμης.

Ο Παναγής Βουρλούμης, μάλιστα, επιχείρησε να αντεπιτεθεί κάνοντας λόγο για ανεύθυνες και υποβολιμαίες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ άφησαν υπόνοιες ότι η διακοπή των εισερχομένων κλήσεων στο σταθερό τηλέφωνο του Γ. Παπανδρέου μπορεί ενδεχομένως να συσχετίζεται με υποκλοπές.


Ύστερα, από τις συνεχείς πιέσεις που δέχτηκε ο Παναγής Βουρλούμης επικοινώνησε με τον διευθυντή περιφερειακών δικτύων του ΟΤΕ, που τον ενημέρωσε ότι η βλάβη προκλήθηκε έπειτα από λάθος πληκτρολόγηση ενός υπαλλήλου.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βασιλική Τσόνογλου δήλωσε ότι δεν καλύφθηκε από την απάντηση Βουρλούμη και υποστήριξε ότι δεν είναι δυνατόν να μην γνώριζε το θέμα και να μην είχε ειδοποιήσει τον Γ. Παπανδρέου.
Από την πλευρά του ο Π. Καμμένος ανέφερε ότι από την στιγμή που ο έλεγχος γίνεται από «απομακρυσμένα» κέντρα του ΟΤΕ στα οποία έχουν πρόσβαση η SIEMENS και η Intracom τότε το δίκτυο καθίσταται ευάλωτο. Σημείωσε δε, ότι δεν μπορεί να διακόπτεται το τηλέφωνο του πρωθυπουργού με την δικαιολογία ότι τέλειωσε η βουλευτική του ατέλεια και ότι δεν είναι δυνατόν να διακόπτονται πρώτα οι εισερχόμενες και κατόπιν οι εξερχόμενες κλήσεις.
Ενημερωμένος για το θέμα ήταν και ο πρώην υπεύθυνος για τη διαχείριση και συντήρηση δικτύου του ΟΤΕ, Ν. Μπαριτάκης, που επρόκειτο να εξεταστεί κατ΄ αντιπαράσταση με τον κ. Βουρλούμη.

Πηγή:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: