Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΝΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ-Καταγγέλλει αντεργατικές μεθοδεύσεις σε τοπικά ΜΜΕ

Με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Χίου του ΚΚΕ καταγγέλλει αντεργατικές μεθοδεύσεις σε συγκεκριμένα συγκροτήματα των ΜΜΕ και εφημερίδες του νησιού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι εργαζόμενοι σ' αυτά μένουν για μήνες απλήρωτοι, εκβιάζονται καθημερινά ώστε να μειώσουν το εργασιακό τους ωράριο και γενικότερα την εργασιακή τους σχέση, απολύονται ή απειλούνται με απολύσεις αν δεν υποκύψουν, μειώνονται οι μισθοί τους και δεν εφαρμόζονται οι συλλογικές συμβάσεις, δεν καταβάλλονται οι νόμιμες αποζημιώσεις και όλα αυτά υπό το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης.
Η κατάσταση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τα αποτελέσματα της ολέθριας πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που έχει ανοίξει την όρεξη και στον ιδιωτικό τομέα, ώστε οι εργοδότες να τσαλαπατούν και τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων κατά τα πρότυπα των όσων γίνονται στο δημόσιο τομέα. Δείχνει το τι πρόκειται να ακολουθήσει με τα νέα άθλια κυβερνητικά μέτρα, που αφορούν στην παραπέρα απελευθέρωση των απολύσεων, ατομικές συμβάσεις εργασίας έναντι των συλλογικών, νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις κ.λπ.».
Το ΚΚΕ καλεί σε αγώνα, ώστε να μην προχωρήσει καμιά απόλυση, να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, να μη θιγούν τα εργασιακά δικαιώματα και οι υφιστάμενες εργασιακές σχέσεις. «Το ΚΚΕ και το ταξικό εργατικό κίνημα στέκεται αλληλέγγυο στο πλευρό τους και καλεί τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς, στη λογική του "διαίρει και βασίλευε", αλλά να παλέψουν ενωμένοι σαν μια γροθιά για την αξιοπρέπειά τους και για τα δίκαια αιτήματά τους», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: