Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Κλείνει το μοναδικό κέντρο για παιδιά με προβλήματα όρασης

Στα όρια της απόγνωσης ακροβατεί τις τελευταίες μέρες το μοναδικό στη χώρα μας κέντρο για παιδιά με πρόβλημα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες «Ιριδα».
Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων «Αμυμώνη», που έχει την ευθύνη διοίκησης του κέντρου, αναστέλλει προσωρινά από αύριο τη λειτουργία του. Απευθύνει, παράλληλα, έκκληση προς το υπουργείο Υγείας να «σεβαστεί το δικαίωμα στην αξιοπρεπή καθημερινότητα 50 παιδιών, που έχει με θυσίες κατακτηθεί, και να ανταποκριθεί στην εκ του νόμου υποχρέωσή του χρηματοδότησης των λειτουργικών εξόδων».

Οι γονείς προαναγγέλλουν «κατασκήνωση» των ιδίων και των παιδιών τους από αύριο Τρίτη στους χώρους του υπουργείου. Και υπόσχονται ότι θα την επαναλαμβάνουν επί καθημερινής βάσεως, μέχρι να δοθεί λύση.

ΠΗΓΗ: www.enet.gr
Το σύνολο των οφειλών του κέντρου ανέρχεται σε 200.000 ―, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων αφορά τους μισθούς των 35 εργαζομένων οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι επί 4 μήνες, ενώ δεν έχουν καταβληθεί και οι εισφορές προς το ΙΚΑ του τελευταίου διμήνου. «Φως από πουθενά», μας λέει εμφανώς απογοητευμένη η πρόεδρος Παρ. Μπέλλου, «μιας και η σημερινή ηγεσία του υπουργείου θεωρεί παράνομη την προγραμματική σύμβαση που καλύπτει την τελευταία τετραετία μεγάλο μέρος των εξόδων λειτουργίας της "Ιριδας", ωσάν να μην υπάρχει συνέχεια στις υπογραφείσες υποχρεώσεις του Ελληνικού Δημοσίου. Μας παραπέμπουν στη νομαρχία για χρηματοδότηση, η οποία με τη σειρά της μας λέει να απευθυνθούμε στο υπουργείο...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: