Κυριακή 9 Μαΐου 2010

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ-Παλεύουμε ενάντια στα μονοπώλια και στον ιμπεριαλισμό-Κοινή διακήρυξη για τα 65χρονα της Αντιφασιστικής Νίκης


Στην κοινή διακήρυξή τους 46 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα για τα 65χρονα της Αντιφασιστικής Νίκης σημειώνουν:



«Στις 9 Μάη τιμάμε τα 65 χρόνια από τη νίκη επί του ναζισμού - φασισμού, της πιο βίαιης και απάνθρωπης έκφρασης της κυριαρχίας των μονοπωλίων σε ένα καπιταλιστικό σύστημα που βιώνει μια βαθιά κρίση, η οποία οδήγησε την ανθρωπότητα σε μια από τις χειρότερες καταστροφές στην ιστορία της με τη βαρβαρότητα των στρατοπέδων συγκέντρωσης και τους αμέτρητους θανάτους και καταστροφές για τους λαούς.



Οι κομμουνιστές βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή από την πρώτη στιγμή κινητοποιώντας και οργανώνοντας τους εργαζόμενους και τους λαούς στην αντίσταση. Ο αντιφασιστικός αγώνας σημαδεύτηκε από τη σταθερή και αποφασιστική δράση των κομμουνιστών, κατά την οποία εκατομμύρια έδωσαν τη ζωή τους. Η ηρωική συμβολή της ΕΣΣΔ, του Κόκκινου Στρατού της, του λαού της που είχε πάνω από 27 εκατομμύρια νεκρούς, ήταν αποφασιστική για την ήττα των φασιστικών ορδών του ιμπεριαλισμού.


Με τη νίκη του 1945 και τη διαμόρφωση του σοσιαλιστικού στρατοπέδου, εκατομμύρια άντρες και γυναίκες χειραφετήθηκαν, απελευθερώθηκαν από την εκμετάλλευση, την καταπίεση και την αποικιοκρατία με το κίνημα της εργατικής τάξης να σημειώνει τεράστιες κοινωνικές και πολιτικές νίκες σε μια προοδευτική πορεία που δεν είχε κατακτηθεί ξανά στην ιστορία της ανθρωπότητας.



Στη σημερινή κατάσταση σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης του καπιταλισμού κατά την οποία πραγματοποιείται επίθεση από διάφορους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, πλήττονται σοβαρά οι εργαζόμενες μάζες. Η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει ξανά ένα μεγάλο κίνδυνο που απορρέει από τις οξυνόμενες αντιθέσεις του ιμπεριαλισμού, από την κούρσα των εξοπλισμών, από την ενίσχυση των επιθετικών στρατιωτικών οργανώσεων και από την προσπάθεια να επιβληθεί με τη βία η απάνθρωπη αύξηση της εκμετάλλευσης, της επισφάλειας στις εργασιακές σχέσεις, της φτώχειας, των απολύσεων, της ανεργίας, της στέρησης των βασικών αναγκών σε εκατομμύρια ανθρώπους.
Γι' αυτό το λόγο καλούμε στον εορτασμό των 65 χρόνων από τη νίκη επί του ναζισμού - φασισμού ως μια σημαντική δράση για την πάλη για την ειρήνη ενάντια στη μνημειώδη παραχάραξη της ιστορίας και τον αντικομουνισμό, που όπως αποδεικνύει η ιστορία έχει πάντα αντιδημοκρατικό χαρακτήρα. Με τον αντικομμουνισμό γίνεται προσπάθεια να εξισωθεί ο φασισμός και ο κομμουνισμός, να σβηστεί ο αποφασιστικός ρόλος των κομμουνιστών στην απελευθέρωση των λαών από το ζυγό του ναζισμού και φασισμού. Επιδιώκεται να φέρουν τους κομμουνιστές ενώπιον της δικαιοσύνης, να τους βγάλουν εκτός νόμου και να καταστείλουν τη σκέψη και δράση όχι μόνο των κομμουνιστών αλλά όλων των δημοκρατών που εναντιώνονται στην καπιταλιστική κυριαρχία και εκμετάλλευση, με σκοπό να καταστείλουν όλους αυτούς που αντιστέκονται και παλεύουν με οργανωμένο τρόπο ενάντια στα μονοπώλια και στον ιμπεριαλισμό.
Για εμάς τους κομμουνιστές η ανάδειξη των 65 χρόνων της νίκης επιβεβαιώνει τη βαθιά πίστη μας στο δίκιο των ιδανικών της ελευθερίας, επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητά μας να παλέψουμε ενάντια στις αιτίες και στις δυνάμεις που οι ρίζες τους βρίσκονται στο φασιστικό τρόμο, επιβεβαιώνει την ακλόνητη πίστη μας ότι το μέλλον μας δεν ανήκει στους καταπιεστές και στους εκμεταλλευτές αλλά στην εργατική τάξη και στους λαούς που αντιστέκονται και παλεύουν για την απελευθέρωση της ανθρωπότητας από τα δεσμά της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για μια κοινωνία όπου οι εργάτες θα απολαμβάνουν πλήρως τον πλούτο που παράγουν, την κοινωνική πρόοδο, την ειρήνη και την κοινωνική πρόνοια. Το μέλλον δεν ανήκει στον καπιταλισμό, αλλά στο σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό».
Τα κόμματα που υπογράφουν



Τα 46 κόμματα, που έχουν υπογράψει ως τώρα την κοινή διακήρυξη για την Αντιφασιστική Νίκη είναι τα εξής:



Αλγερινό Κόμμα για Δημοκρατία και Σοσιαλισμό



Κομμουνιστικό Κόμμα Αζερμπαϊτζάν



Κομμουνιστικό Κόμμα Αρμενίας



Κομμουνιστικό Κόμμα Αυστραλίας



Κόμμα Εργατών Βελγίου



Κομμουνιστικό Κόμμα Βραζιλίας



Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας



Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας



Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα



Ενοποιημένο Κομμουνιστικό Κόμμα Γεωργίας



Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας



Κομμουνιστικό Κόμμα ΗΠΑ



Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας



Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας (Μαρξιστικό)



Τουντέχ, Ιράν



Ιρακινό Κομμουνιστικό Κόμμα



Κομμουνιστικό Κόμμα Ιρλανδίας



Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας



Κόμμα των Κομμουνιστών της Καταλονίας



Κομμουνιστικό Κόμμα Καναδά



Κομμουνιστικό Κόμμα Καζακστάν



Κομμουνιστικό Κόμμα Κιργισίας



Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας



Κομμουνιστικό Κόμμα Λευκορωσίας



Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Κροατίας



Λιβανέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα



Κομμουνιστικό Κόμμα Λουξεμβούργου



Νοτιοαφρικάνικο Κομμουνιστικό Κόμμα



Κόμμα των Κομμουνιστών, Μεξικό



Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας Μοραβίας

Κομμουνιστικό Κόμμα Χιλής



Κομμουνιστικό Κόμμα Φινλανδίας



Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Ολλανδίας



Ουγγρικό Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα



Ενωση Κομμουνιστών Ουκρανίας



Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας



Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης
Κομμουνιστικό Κόμμα Πακιστάν



Περουβιανό Κομμουνιστικό Κόμμα



Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα



Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας



Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας



Ενωση Κομμουνιστικών Κομμάτων - ΚΚΣΕ



Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας



Συριακό Κομμουνιστικό Κόμμα



Εργατικό Κόμμα Τουρκίας (ΕΜΕΠ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: