Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Νέο Αριστερό Ρεύμα-20 Μάη: Πανεργατική Γενική Απεργία

Κανένας στη δουλειά! Όλοι στον Αγώνα! Συνεχίζουμε-κλιμακώνουμε!

Την Πέμπτη 20 Μάη, ημέρα Πανεργατικής Γενικής Απεργίας, αλλά και μετά, πιάνουμε το νήμα των μεγάλων διαδηλώσεων που συγκλόνισαν την Ελλάδα στις 5 Μαΐου και ξεδιπλώνουμε μαζικούς, συντονισμένους κι αποφασιστικούς αγώνες, με κέντρο τους χώρους δουλειάς, τα σωματεία, τις συνελεύσεις, τις επιτροπές δράσης σε κάθε χώρο για την απόκρουση της επίθεσης, την υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, την ανατροπή της αντεργατικής καταιγίδας.

Αντιπαλεύουμε την πολιτική και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που ψήφισαν αντιασφαλιστικούς νόμους (Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά κ.λπ.), εφάρμοσαν ο ένας τους νόμους του άλλου, ενοποίησαν προς τα κάτω τα Ταμεία, μείωσαν τις συντάξεις, αύξησαν το ποσοστό των αποθεματικών που επενδύεται σε μετοχές υψηλού ρίσκου και «τοξικά» χρηματιστηριακά προϊόντα.

Αντιπαλεύουμε τις επιλογές ΕΕ και ΔΝΤ, απαιτώντας μη εφαρμογή κι απειθαρχία στις αντεργατικές προτάσεις τους. Η υπεράσπιση των ασφαλιστικών αναγκών είναι αδύνατη χωρίς αντιπαράθεση με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τις δεσμεύσεις που επιβάλλουν το Πρόγραμμα Σταθερότητας και ο «μηχανισμός στήριξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: