Σάββατο 10 Απριλίου 2010

H Διαμαντοπούλου "χτύπησε" πάλι-Ανοίγει ο δρόμος της ακαδημαϊκής αναγνώρισης για τα πτυχία κολλεγίων


Ανοίγει ο δρόμος της ακαδημαϊκής αναγνώρισης για τα πτυχία κολλεγίων

thumb
Το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Παιδείας για την αναγνώριση των τίτλων σπουδών των κολεγίων κρίθηκε νόμιμο από το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με την συγκεκριμένη ρύθμιση στην ελληνική νομοθεσία είναι πλέον δυνατή η αναγνώριση των επαγγελματικών πτυχίων που χορηγούν τα κολέγια τα οποία λειτουργούν στη χώρα μας ως παραρτήματα ευρωπαϊκών πανεπιστημίων .


Σύμφωνα με το Διάταγμα, καταργείται το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Ισοτιμιών Τίτλων Εξωτερικού και αντικαθίσταται μέχρι το 2013 από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων το οποίο θα έχει την ευθύνη για τα επαγγελματικά δικαιώματα. Από το 2013  την ευθύνη για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων θα έχουν τα επιμελητήρια, επαγγελματικές Ενώσεις κ.λπ. τα οποία λειτουργούν με τη μορφή Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου.

Το ΣτΕ επίσης δίνει την δυνατότητα στα Επιμελητήρια, στους Δικηγορικούς και Ιατρικούς Συλλόγους  να καθορίζουν κατά περίπτωση και ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε επαγγέλματος το βαθμό γνώσης της ελληνικής γλώσσας που θα πρέπει να έχουν όσοι επιθυμούν την αναγνώριση των επαγγελματικών τους προσόντων προκειμένου να ασκήσουν το επάγγελμά τους στην Ελλάδα.


Πηγή:www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: