Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Η απεργία αυτή αποτελεί παρακαταθήκη για τη συνέχεια των αγώνων.


 
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, τους άνδρες, γυναίκες, νέους – νέες, συνταξιούχους που πήραν μέρος στη 48ωρη πανελλαδική απεργία του ταξικού κινήματος, αψηφώντας την πρωτόγνωρη τρομοκρατία της εργοδοσίας του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού και των προσκείμενών τους ΜΜΕ. Η απεργία αυτή αποτελεί παρακαταθήκη για τη συνέχεια των αγώνων.
Η μαζική συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων έξω από τις πύλες των εργοστασίων, ξενοδοχείων χώρων δουλειάς δείχνουν την αποφασιστικότητα της εργατικής τάξης για σύγκρουση και ανατροπή των πολιτικών που υπηρετούν τα συμφέροντα και τις ανάγκες του κεφαλαίου.
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ εκτιμά ιδιαίτερα την αποφασιστικότητα, το δυναμισμό των ταξικών δυνάμεων στους Ναυτεργάτες που αψηφώντας την αστική νομιμότητα που με σωρεία δικαστικών αποφάσεων απαγορεύει το δικαίωμα στην απεργία, επέβαλαν στην πράξη ότι νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και κανένα καράβι δεν κινήθηκε.
Η 48ωρη απεργία ανοίγει καινούριους δρόμους για την ανασυγκρότηση και το δυνάμωμα του ταξικού κινήματος που αποτελεί τη βασική προϋπόθεση να δυναμώσουν οι αγώνες της εργατικής τάξης, της συμμαχίας με τα άλλα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από τις πολιτικές που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Ανοίγει το δρόμο για να ξεπερνιώνται αδυναμίες και δυσκολίες του κινήματος και να δίνονται απαντήσεις στη μοιρολατρία, στο φόβο και την εργοδοτική κυβερνητική τρομοκρατία. Ανοίγει το δρόμο να κλιμακωθούν οι αγώνες ώστε να εκφραστεί ακόμα πιο σθεναρά και αποφασιστικά η αντίσταση και αντίθεση της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχομεσαίας αγροτιάς απέναντι στις αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές. Να δυναμώσει ο αγώνας και η απαίτηση της εργατικής τάξης ο πλούτος που είναι αποτέλεσμα του μόχθου και του αγώνα της να υπηρετήσει τις δικές της ανάγκες. Να γίνει βαθιά πεποίθηση της εργατικής τάξης ότι αυτό θα γίνει μόνο όταν γκρεμισθεί το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα του κεφαλαίου και η οικονομία θα οικοδομηθεί μόνο για να υπηρετεί τις εργατικές λαϊκές ανάγκες.
Η Εκτελεστική Γραμματεία καλεί τα συνδικάτα μπροστά στην εργατική Πρωτομαγιά και την κλιμάκωση παραπέρα των αγώνων να δώσουν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τη μάχη μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς με συγκεντρώσεις, γενικές συνελεύσεις, περιοδείες κλπ. ώστε οι επόμενες μάχες της εργατικής τάξης να είναι ακόμη πιο μαζικές και δυναμικές και να δώσουν την απάντηση που σήμερα χρειάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: