Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Δολοφονήθηκε δικαστής στη Μόσχα από ακροδεξιούς.



Κορυφαίος Ρώσος δικαστής δολοφονήθηκε ενώ αποχωρούσε από το διαμέρισμά του στην κεντρική Μόσχα, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές. Ο δικαστής είχε δικάσει αρκετές υποθέσεις που αφορούσαν σε εθνικιστικές οργανώσεις και είχε δεχθεί πολλές απειλές κατά της ζωής του.
Ο Έντουαρντ Τσουβάσοφ έφευγε για τη δουλειά του τη Δευτέρα το πρωί όταν άγνωστος τον πυροβόλησε και εγκατέλειψε τον τόπο εγκλήματος.

Το Φεβρουάριο καταδίκασε εννέα μέλη της ομάδας νεο-ναζί σκίνχεντ “Λευκοί Λύκοι”, που είχε πραγματοποιήσει σειρά ρατσιστικών δολοφονιών, με ανώτατη ποινή τα 23 χρόνια φυλάκισης.

  Είχε επίσης εκδικάσει υποθέσεις που αφορούσαν σε Ρώσους αξιωματούχους εμπλεκόμενους σε υποθέσεις διαφθοράς και υπεξαίρεσης.
Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα, οι κάμερες κατέγραψαν τη δολοφονία. Ο δικαστής δέχθηκε, από άνδρα περίπου 20 ετών, πυροβολισμούς στο στήθος και το κεφάλι και πέθανε ακαριαία.
Την περασμένη εβδομάδα ο Τσουβάσοφ είχε καταδικάσει τον έφηβο ηγέτη μιας από τις πιο γνωστές συμμορίες σκίνχεντ στη Ρωσία για τη δολοφονία τριών ακόμη μεταναστών, σύμφωνα με το BBC. Ο έφηβος εξέτιε ήδη ποινή φυλάκισης για τη δολοφονία 20 ανθρώπων.

Πηγή:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: