Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Χόκινγκ: «Μη μιλάτε στους εξωγήινους»

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι υπάρχουν εξωγήινοι αλλά οι άνθρωποι, αντί να προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί τους, θα πρέπει με κάθε τρόπο να τους αποφύγουν, προειδοποίησε ο διακεκριμένος αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ.



Ο Χόκινγκ, μιλώντας στο Discovery Channel, δήλωσε ότι είναι «απόλυτα λογικό» να υποθέτουμε ότι κάπου στο σύμπαν υπάρχει εξωγήινη ζωή: ίσως όχι στους πλανήτες αλλά στο κέντρο των άστρων. «Για το μαθηματικό μου μυαλό, οι αριθμοί μόνοι τους καθιστούν απόλυτα λογική τη σκέψη για τους εξωγήινους. Η μεγάλη πρόκληση είναι να δούμε πώς μπορεί να μοιάζουν οι εξωγήινοι», επισήμανε και εξήγησε ότι το σύμπαν έχει 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες, ο κάθε ένας από τους οποίους έχει εκατοντάδες εκατομμύρια άστρα. Σε ένα τόσο μεγάλο...σύμπαν, είναι απίθανο η Γη να είναι ο μοναδικός πλανήτης στον οποίο δημιουργήθηκε ζωή.


Ο Στίβεν Χόκινγκ είπε ακόμη πως η μορφή ζωής στην οποία αναφέρεται μπορεί να αποτελείται από απλά μικρόβια ή απλά ζώα- «μορφές ζωής που κυριάρχησαν στη Γη στο μεγαλύτερο κομμάτι της ιστορίας της.Ο αστροφυσικός προειδοποίησε μάλιστα ότι οι εξωγήινοι μπορεί να εισβάλουν στη Γη για τις πηγές της: «Πρέπει να δούμε εμάς για να διαπιστώσουμε πως μπορεί να εξελιχθούν σε κάτι που δεν θα θέλαμε να συναντήσουμε. Φαντάζομαι ότι θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν σε μεγάλα πλοία, αφού πρώτα έχουν εξαντλήσει τις πηγές του πλανήτη τους. Τόσο εξελιγμένοι εξωγήινοι θα μπορούσαν να γίνουν νομάδες, με στόχο την κατάκτηση και τον εποικισμό όλων των πλανητών στους οποίους μπορούν να φτάσουν».

Πηγή:www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: