Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Στα όρια του διχασμού το κόμμα Καρατζαφέρη -Μεταξύ εθνικοσοσιαλισμού και εθνικοσουρεαλισμού



Μια πολιτική κίνηση, συνηθισμένη μέχρι πρότινος για όλα τα μέλη του ΛΑΟΣ, εξελίσσεται σε σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της ανοχής του αρχηγού. Ο πολιτευτής του ΛΑΟΣ, και δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Ιωάννης Κουριαννίδης που είναι και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος παραπέμπεται με το ερώτημα της διαγραφής μετά την άρνησή του να υπακούσει στην εντολή του γραμματέα του κόμματος Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος του παρήγγειλε να μη συμμετάσχει στην παρουσίαση του νέου ακραίου βιβλίου του Κώστα Πλεύρη στη Θεσσαλονίκη.

Τελικά ο Κουριαννίδης παρουσίασε το βιβλίο του Πλεύρη στις 20 Μαρτίου μαζί με τον Δημήτρη Ζαφειρόπουλο (πρώην υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, σημερινό εκδότη του φιλοχουντικού Ελεύθερου Κόσμου και παρά τρίχα πολιτευτή του ΛΑΟΣ) και τον Δημήτρη Καψάλα (παλιό στέλεχος της οργάνωσης του Πλεύρη Κόμμα 4ης Αυγούστου). Από κει και πέρα αρχίζει η οπερέτα των «δημοκρατικών διεργασιών» του ΛΑΟΣ.

 Ο Κουριαννίδης περιμένει επίσημη κλήση του από τα κομματικά όργανα, ενώ ο Γεωργιάδης για να εξηγήσει στους οπαδούς του τον τρόπο που λειτουργεί η πειθαρχία στο ΛΑΟΣ, το συγκρίνει με το στρατό: «Τον κ. Κουριαννίδη τον παρέπεμψα εγώ προσωπικά στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Κόμματος, διότι, αν και τόσο εγώ, ως Γραμματεύς της Κεντρικής Επιτροπής, όσο και ο κ. Μάκης Βορίδης, ως Γραμματεύς της Κ.Ο. του κόμματος, σαφώς του ξεκαθαρίσαμε ότι [είναι] κομματική εντολή, να μην ταυτίσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο την παρουσίαση του συγκεκριμένου βιβλίου του Κώστα Πλεύρη με το ΛΑΟΣ. Πάντως η ουσία παραμένει, ένα στέλεχος του Κόμματος, ιεραρχικά σε επίδεδο Ταγματάρχου, ας πούμε, έλαβε μία εντολή από δύο Ταξιάρχους». 

Δεν υποκύπτουμε στον πειρασμό να σχολιάσουμε την εσωκομματική οργάνωση του ΛΑΟΣ. Η ουσία είναι ότι πληθαίνουν τα κρούσματα απειθαρχίας «ταγματαρχών» και «λοχαγών», κυρίως εκείνων που προέρχονται από το Ελληνικό Μέτωπο του Βορίδη και όσων συσπειρώνονται σήμερα γύρω από τον Ελεύθερο Κόσμο του Ζαφειρόπουλου. Πριν από λίγο καιρό τέθηκε θέμα διαγραφής και άλλου πολιτευτή που προέρχεται από το λεπενικό Ελληνικό Μέτωπο, του Χρήστου Χαρίτου. Αυτός όμως τη γλίτωσε την τελευταία στιγμή χάρη στη «μεγαθυμία» του προέδρου. Αλλά και ο Παναγιώτης Δούμας, της ίδιας εσωκομματικής τάσης, πρωτοστάτησε πριν από λίγες μέρες στην κατάθεση μήνυσης μερίδας εμπόρων κατά του Δημάρχου Αθηναίων. Μικρή λεπτομέρεια: η ηγεσία του ΛΑΟΣ φαίνεται ότι θα στηρίξει πάλι τον κ. Κακλαμάνη, γεγονός που βρίσκει αντίθετους τους «σκληρούς» Ακροδεξιούς.

Θα ήταν λάθος να αποδώσει κανείς αυτά τα κρούσματα σε απλή πικρία στελεχών που βλέπουν ότι δεν «αξιοποιούνται» όσο άλλα, ή ότι παραμερίζονται χάριν των ευνοουμένων του αρχηγού. Τα ρήγματα αυτά οφείλονται κυρίως στην εφαρμογή της πολιτικής του διπλού λόγου, την οποία έχει εξαγγείλει από το 2005 ο Καρατζαφέρης, εξηγώντας στους οπαδούς του ότι πρέπει να «σερβίρουν» (ναι, αυτή ήταν η έκφρασή του) με «διαφορετικό τρόπο» τα ίδια πράγματα που έλεγαν μέχρι τότε. 

Το αδύναμο σημείο αυτής της γραμμής Καρατζαφέρη είναι ότι διατηρεί μόνο για τον εαυτό του το δικαίωμα να περνά από τον παλιό στο νέο «στρογγυλεμένο» λόγο, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Αλλωστε στο σχήμα του Γεωργιάδη ο αρχηγός φέρει το βαθμό του στρατηγού και δεν κρίνεται από κανέναν. Την ίδια στιγμή που παρουσιάζεται ως ηγέτης μιας εθνικής πολιτικής δύναμης και προσφέρει στήριξη στον πρωθυπουργό είναι έτοιμος να υιοθετήσει τα ακραία ρατσιστικά συνθήματα των λιμενικών και να τους προσφέρει πολιτική κάλυψη.

Αυτός ο «διπλός» λόγος του Καρατζαφέρη εφαρμόζεται και απέναντι στα στελέχη. Ο αρχηγός του ΛΑΟΣ υπέθαλπε με κάθε ευκαιρία τις κλασικές συνωμοσιολογικές κορόνες κατά των «μασόνων», μέχρι που πριν από ένα χρόνο παρουσιάστηκε στο Σαββατιάτικο σόου του Κώστα Χαρδαβέλλα ο απόστρατος Γεώργιος Καραποστόλου, γενικός διευθυντής του ΛΑΟΣ, με την ιδιότητα του «Προέδρου του Τάγματος των Ναϊτών». Προκλήθηκε σάλος στη βάση του κόμματος και ο «διευθυντής» παραιτήθηκε αυθημερόν. Μόνο που λίγους μήνες αργότερα εκλέχτηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και τοποθετήθηκε από τον αρχηγό κομματικός εκπρόσωπος στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής! Μύλος.

Ζαλισμένοι απ’ αυτό το αδιάκοπο ζιγκ ζαγκ του αρχηγού, τα στελέχη της παραδοσιακής Ακροδεξιάς αισθάνονται τη μια αμήχανοι και την άλλη προδομένοι. 

Ακόμα δυσκολότερο είναι να πειστούν οι απλοί οπαδοί. Οι ίδιοι που κάνουν γκάλοπ στον ιστότοπο της κομματικής νεολαίας για το ποιό βιβλίο του Πλεύρη είναι το καλύτερο είναι λίγο δύσκολο να αντιληφθούν το λόγο που απαγορεύεται στα στελέχη να παρουσιάσουν το τελευταίο πόνημα του πατενταρισμένου εθνικοσοσιαλιστή. Σε ακόμα δυσκολότερη θέση βρίσκεται ο Γεωργιάδης, τον οποίον εγκαλούν οι οπαδοί του για διγλωσσία, εφόσον αυτός ήταν που παρουσίαζε για καιρό το (εξίσου ακραίο) φιλοχιτλερικό βιβλίο του Πλεύρη για τους Εβραίους. Κι ο καημένος ο Αδωνις υποχρεώνεται σε σχοινοβασία: «Το βιβλίο του Κώστα Πλεύρη 'Οι Εβραίοι όλη η Αλήθεια' τεχνικά δεν το έδειξα ποτέ. Πάντοτε συναισθανόμενος από μόνος μου ότι μπορεί να βλάψω τη συνολική προσπάθεια, ανέφερα ότι υπάρχει ένα βιβλίο που δεν μπορώ να δείξω και μάλιστα η μία και μοναδική φωτογραφία που με δείχνει να το κρατάω, θα διαπιστώσετε ότι το κρατάω από το πλάι για να μη φαίνεται. Παρ’ όλο όμως που πήρα όλες αυτές τις προφυλάξεις, από μόνος μου, πάλι ζημίωσα την προσπάθεια και το Κόμμα χρεώνεται μέχρι σήμερα αυτό το βιβλίο, με το οποίο το Κόμμα δεν είχε καμία απολύτως σχέση. Σημείωσε ότι ουδέποτε είχα λάβει εντολή για να μην το δείξω τότε, εντολή την οποία παρέβην. Αρα η σύγκριση με την περίπτωση την οποία συζητούμε εδώ, δηλαδή της ανυπακοής, δεν υφίσταται καν, αλλά και πάλι σου δηλώνω, ότι ξέροντας τα όσα επακολούθησαν, δεν θα το έδειχνα έστω κι έτσι ποτέ. Το έχω δηλαδή μετανιώσει, διότι έβλαψα άθελά μου την συλλογική προσπάθεια. Και αυτό το χρεώνομαι!»

Ακόμα δυσκολότερες στιγμές αντιμετωπίζουν οι στενοί συνεργάτες του Καρατζαφέρη όταν έρχονται σε επαφή με τη "βάση" τους. Ο Γεωργιάδης περιγράφει στην ιστοσελίδα του, πώς τον υποδέχτηκαν οι συγκεντρωμένοι Χρυσαυγίτες σε μια από τις εκδηλώσεις των "αγανακτισμένων κατοίκων" στον Αγιο Παντελεήμονα: 

«Περνώντας λοιπόν από μπροστά τους, άρχισαν να με βρίζουν 'Μπουμπούκε τί δουλειά έχεις εδώ... κλπ'. Δεν έδωσα σημασία, έως ότου με περικύκλωσαν, ουρλιάζοντας εναντίον μου χυδαιολογίες για μένα και για τη γυναίκα μου. Οταν λοιπόν τους είπα, 'αφήστε με ρε παιδιά να πάω στη συγκέντρωση να κάνω τη δουλειά μου', ένας σωματώδης νεαρός, με όψη μπράβου, μου έριξε εντελώς ξαφνικά και απρόκλητα μία κουτουλιά στο κεφάλι, προκαλώντας μου ζάλη. Ο φρουρός μου έκανε να βγάλει το όπλο του για να τον συλλάβει, αλλά κατόπιν δικής μου εντολής και διότι θεώρησα τρομερό να πάρει δημοσιότητα ένα τέτοιο γεγονός που θα έδινε επιχειρήματα στους ιδεολογικούς μας αντιπάλους, απεχώρησα, χωρίς να καταφέρω να πλησιάσω στους κατοίκους. Φεύγοντας, ο Αστυνομικός Διευθυντής που ήταν εκεί, και ο οποίος είχε παρακολουθήσει το περιστατικό με ρώτησε, εάν θα ήθελα να συλλάβουν τον νεαρό. Το αρνήθηκα και έφυγα. Πράγματι, μετά από λίγη ώρα, ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής κ. Νίκος Μιχαλολιάκος, επικοινώνησε μαζί μου, ζητώντας μου συγγνώμη, και διαβεβαιώνοντάς με, ότι ό,τι έγινε ήταν εκτός γραμμής Χρυσής Αυγής και επρόκειτο για κίνηση ενός θερμοκέφαλου και το θέμα έκλεισε εκεί».

Ωστε ένας «θερμοκέφαλος» Χρυσαυγίτης κουτούλησε τον Γεωργιάδη και η κεφαλιά του ήταν εκτός γραμμής! Μ' αυτά ασχολείται ο γραμματέας του ΛΑΟΣ, ο οποίος ακόμα δεν έχει καταλάβει ποιός «θερμαίνει» την τελευταία δεκαετία αυτά τα χοντρά κεφάλια με την πολιτική δράση του και τις τηλεοπτικές του εκπομπές.

Πηγή:www.iospress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: