Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Αλ. Τσίπρας: Δημοψήφισμα για το ΔΝΤ

Να ζητήσει τη λαϊκή ετυμηγορία προκαλώντας δημοψήφισμα "προτού βάλει την υπογραφή της στην εκχώρηση δικαιώματος άσκησης οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής στους κηδεμόνες του ΔΝΤ", κάλεσε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι "δεν δικαιούται να ανακατέψει το ΔΝΤ και να υιοθετήσει την ατζέντα του με δεδομένη την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού".

Με αφορμή τη μαύρη επέτειο της εγκατάστασης της χούντας και την επανέκδοση των ποιημάτων του Αλέκου Παναγούλη, ο πρόεδρος του ΣΥΝ μίλησε προχθές σε σχετική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων συνδυάζοντας τους αγώνες που έγιναν κατά της χούντας με τους σημερινούς αναγκαίους αγώνες για να μην εκχωρηθούν κυριαρχικά δικαιώματα στο ΔΝΤ.
Ο Αλ. Τσίπρας, με αφετηρία την άποψη ότι έκλεισε ο κύκλος της μεταπολίτευσης, τόνισε ότι "σήμερα δεν υπάρχει πρόβλημα ελευθερίας λόγου. Υπάρχει όμως πρόβλημα μαζικής χειραγώγησης από την εξουσία, μέσα από το μιντιακό σύστημα. Και η χειραγώγηση των μυαλών και των συνειδήσεων είναι σοβαρότατο πρόβλημα για τη δημοκρατία". Επιπλέον υπογράμμισε ότι η εξάρτηση της χώρας σήμερα δεν προέρχεται από ένα ξένο κράτος, αλλά "από ένα παγκόσμιο οικονομικό σύστημα που βασίζεται ανοιχτά στον κυνισμό, στη συσσώρευση κερδών για μια παγκόσμια ολιγαρχία". Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τα δυο μεγάλα κόμματα για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, λέγοντας ότι αποτελεί "έργο του κοινωνικού και πολιτικού συνασπισμού εξουσίας που κυβέρνησε τη χώρα από τη μεταπολίτευση και μετά". Μίλησε, επίσης, για την ολοκλήρωση του κύκλου της μεταπολιτευτικής οικονομικής ανάπτυξης, καθώς "νέα φτωχά στρώματα έχουν διαμορφωθεί και εξαπλώνονται ταχύτατα. Και οι μέρες που έρχονται φαίνεται ότι θα είναι πολύ σκοτεινές και δύσκολες. Και φαίνεται να κλείνει αποτυχημένος, παρά το γεγονός ότι πρόσφερε τη μακροβιότερη περίοδο πολιτικής σταθερότητας στη σύγχρονη ιστορία του τόπου, κλείνει αποτυχημένος".
Με σαφέστατη την αιχμή για τον Ανδρέα Βγενόπουλο, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα σε ακραίες καταστάσεις, λέγοντας ότι "φτάσαμε στο απερίγραπτο, ορισμένοι επιχειρηματίες, ή αεριτζήδες, που πλούτισαν από τη σπατάλη του δημόσιου χρήματος, από την εκποίηση του δημόσιου πλούτου και από λοιπές κερδοσκοπικές δραστηριότητες, να λένε ότι πρέπει να δεχτούμε τη μείωση των μισθών που ζητάει το ΔΝΤ". Και κατέληξε: "Μπορεί το πολιτικό σύστημα να παραπαίει. Να υπάρχει κρίση εκπροσώπησης, αλλά να 'χουμε το νου μας γιατί από το κακό υπάρχει και το χειρότερο. Και το τελευταίο που χρειάζεται η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, είναι κάποιους αυτόκλητους μεσσίες που θέλουν να μοιάσουν στον Μπερλουσκόνι".





Πηγή:ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: