Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Είναι επιτακτική ανάγκη η αποχώρηση της αυτόνομης παρέμβασης απο τη ΓΣΕΕ

Ο τομέας εργατικής πολιτικής του ΔΗΚΚΙ και η ΔΗΣΕΚ εκφράζουν την πλήρη και κάθετη αντίθεση τους στη συμμετοχή της Αυτόνομης Παρέμβασης στο προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Δεν έχει κανένα νόημα η συμμετοχή της Αριστεράς στο Προεδρείο της ΓΣΕΕ στο οποίο η πλειοψηφία είναι ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, οι οποίες αποτελούν την 5η φάλαγγα (ηγεσία) για το εργατικό κίνημα.

Άλλωστε ο βιος και η πολιτεία των παραπάνω παρατάξεων όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης δείχνει ότι αποτελούν τον ιμάντα μεταβίβασης των νεοφιλελεύθερων αντεργατικών πολιτικών των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Η συγκεκριμένη συμμετοχή χρησιμοποιείται σαν άλλοθι από την μεν ΠΑΣΚΕ για συμμετοχή άρα και συνυπευθυνότητα της αριστεράς στις αποφάσεις της ΓΣΕΕ, ενώ από τις άλλες δυνάμεις της αριστεράς για την άρνηση συγκρότησης κοινού μετώπου πάλης των εργαζόμενων.

Επίσης η συμμετοχή της Αυτόνομης Παρέμβασης είναι αντίθετη με την εκφρασμένη άποψη της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για μη συμμετοχή στο προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Το ΔΗΚΚΙ προτείνει να συνεχιστεί η προσπάθεια για την συγκρότηση του μετώπου των εργαζομένων με μεγαλύτερη ενότητα προκειμένου αυτός ο στόχος να έχει θετικές προοπτικές.

Είναι επιτακτική ανάγκη η αποχώρηση της Αυτόνομης Παρέμβασης από την ΓΣΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: