Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Μίκης Θεοδωράκης προς Δημήτρη Χριστόφια: «Πήρατε την εξουσία με το σπαθί σας...»


«Πήρατε την εξουσία με το σπαθί σας...»
Συγκινημένος ο Μίκης Θεοδωράκης καλωσόρισε στο σπίτι του τον Πρόεδρο Χριστόφια

«Πήρατε την εξουσία με το σπαθί σας γιατί εφαρμόσατε ένα πολύ διαφορετικό πρόγραμμα, βάλατε στη βάση πρώτα τα συμφέροντα του λαού, την καθημερινότητά του και, παράλληλα, τα μεγάλα θέματα».
Μ’ αυτά τα αληθινά από το βάθος της καρδιάς του λόγια ο μεγάλος Ελληνας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης καλωσόρισε στο σπίτι του στην Πλάκα τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.
Ο Ελληνας συνθέτης υποδέχθηκε θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δήλωσε πάρα πολύ συγκινημένος για τη συνάντηση.  
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρθηκαν στην "κοινή και ταυτισμένη" πορεία τους και συζήτησαν για διάφορα θέματα, περιλαμβανομένης της σημερινής κατάστασης στο Κυπριακό.
Οσον αφορά στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι δεν έχουμε την ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο για να κάνουμε κοινές μελέτες, να βγάλουμε κοινά συμπεράσματα και να βαδίσουμε μπροστά και τόνισε πως θα πρέπει να δούμε με ποιο τρόπο, με αξιοπρέπεια, λύνουμε το πρόβλημα για να οικοδομήσουμε μια ευρωπαϊκή σύγχρονη Κύπρο, ενωμένη, με τους κατοίκους της να μπορούν και να εγκαθίστανται και να διακινούνται σε όλη την επικράτεια της κοινής ενωμένης ομοσπονδιακής πια πατρίδας.
Yπενθύμισε πως αυτό το έχουν επαναβεβαιώσει ως Συμφωνία όλοι οι Πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας και ότι θα πρέπει να την τιμήσουμε και να αγωνιστούμε, ώστε αυτή η λύση να είναι και λειτουργική και βιώσιμη, και βεβαίως να τιμηθούν και οι ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα του λαού. Τέλος, επεσήμανε ότι χρειάζεται λύση, η οποία να στηρίζεται στις δύο κοινότητες και όχι στους εποίκους. Λύση στην οποία οι Τουρκοκύπριοι μαζί με τους Ελληνοκύπριους να είναι οι πραγματικοί αφέντες. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας χάρισε στο Μίκη Θεοδωράκη ασημένιο αντίγραφο του καραβιού της Κερύνειας, ενώ εκείνος του χάρισε CD με 200 τραγούδια του. 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται τον Μίκη βρισκόταν στην Αθήνα για τα εγκαίνια του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης».

Πηγή:ΧΑΡΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: