Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

ΚΚΕ(μ-λ): καταγγελία για την επίθεση στη κοπέλα στα Χανιά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η νέα φασιστική επίθεση σε βάρος 27χρονης Χανιώτισσας αποτελεί πρόκληση για τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού μας. Μας ανησυχεί ιδιαίτερα, γιατί τέτοιου είδους περιστατικά σε βάρος Ελλήνων και μεταναστών γίνονται όλο και πιο συχνά  σε όλη την Ελλάδα. Η αποθράσυνση των κάθε λογής φασιστοειδών γίνεται σε μια περίοδο που :
  • Κλιμακώνεται η επίθεση του συστήματος σε βάρος των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων και του λαού.
  • Οι ξένοι πράχτορες αλωνίζουν τη χώρα και η πολιτική της κυβέρνησης εναρμονίζεται πλήρως με τις απαιτήσεις  και τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών
Τα κάθε λογής φασιστοειδή ανέκαθεν ανέπτυσσαν δραστηριότητα με την ανοχή και την κάλυψη του επίσημου κράτους. Κράτος και παρακράτος λειτουργούσαν παράλληλα και μαζί ενάντια στο λαό και στα δικαιώματα του.
Η πολιτική του συστήματος, η πολιτική της εξάρτησης, της φτώχειας, της ανεργίας της τρομοκρατίας, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού είναι η πολιτική που ανοίγει το δρόμο και δίνει τη δυνατότητα να δρουν και να προκαλούν τέτοιου είδους φασιστοειδή.
Ο λαός, οι εργαζόμενοι και η νεολαία οφείλουν να δυναμώσουν τις αντιστάσεις απέναντι σ’ αυτή την πολιτική. Να παλέψουν από κοινού μαζί με τους μετανάστες εργαζόμενους που βρίσκονται στη χώρα μας για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, για το δικαίωμα στη ζωή, κόντρα στο κλίμα μίσους, ξενοφοβίας και ρατσισμού που καλλιεργείται.    

Χανιά 27-02-2010
Κ. Ο Χανίων του ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: